Hlavní navigace

Genius Manticore – nová podsvícená herní klávesnice

1. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podsvícené klávesnice jsou velmi návykové. Genius představil klávesnici Manticore ze své herní řady GX Gaming. Nabídne barevné podsvícení, čtyři úrovně jasu, opěrku dlaní a bude stát 1535 Kč. Můžete si vybrat podsvícení z 16 milionů barev RGB spektra, tedy i nejvhodnější bílou. Navíc lze nastavit různou barvu pro levou, střední i pravou část klávesnice.


 

Rychlé reakce podporuje také sada osmi makro kláves na levé straně, které umožňují hráčům zvolit si až 24 makrozkratek. Zkratky lze nastavit pomocí záznamového tlačítka v kombinaci s některou z makrokláves a to bez nutnosti spouštět uživatelské rozhraní. Tyto G-klávesy ovšem trochu ztěžují ergonomii při běžném použití, jelikož Escape není zvela vlevo.


 

Uživatelské rozhraní Scorpion obsahuje tři herní režimy pro různé herní kategorie, mezi nimiž lze rychle přepínat prostřednictvím speciálních tlačítek přímo na klávesnici. Manticore disponuje vnitřní pamětí, která dokáže zabránit blokování příkazů. Kromě toho nechybí šest multimediálních kláves pod horní hranou periferie.


Klávesnice Manticore je vybavena pogumovanou podložkou pod dlaně, pozlacený USB 2.0 konektor s 1,8 m dlouhým pleteným kabelem. Klávesnice je navíc vybavena dvěma USB porty na zadní straně klávesnice, jejichž prostřednictvím si můžete připojit další periferie, jako je myš, sluchátka nebo reproduktory. Velký test podsvícených klávesnic, ještě bez tohoto modelu, najdete na Cnews.cz během příštího týdne.

CS24

 

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.