Hlavní navigace

Genius v květnu uvede bezdrátovou myš, která nepotřebuje baterie

16. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Majitelé bezdrátových myší jsou občas velmi nevrlí – to když jim zrovna „v nejlepším“ dojdou baterie a po ruce jako na potvoru žádné nemají. Spousta uživatelů také svébytně prohlašuje, že bezdrátovou myš by si nikdy nekoupili (právě z výše zmíněného důvodu).

 

Společnost Genius již příští měsíc uvede na trh (ano, i ten český) svou žhavou novinku – bezdrátovou myš DX-ECO. V designu se sice nevyznám, ale nemohu říct, že by se mi myš nelíbila. Pouze leváci mají asi smůlu.

Myš však není zajímavá svým designem, mnohem více zaujme právě absencí tradičních baterií. Místo nich je do těla hlodavce zabudován speciální kondenzátor, který udrží myš při vědomí až čtyři hodiny.

Nejspíš si říkáte, co je to za blbost, k čemu je myš, která po čtyřech hodinách vypne. Vtip je právě ve schopnosti dodat kondenzátoru veškerou energii zpět za pouhé 3 minuty! Ty můžete strávit stáním ve frontě na automat na kávu či jiné povolené povzbuzovače.

 

Společnost Genius se dušuje, že počet nabíjecích cyklů je až 100 000, což by při čtyřech hodinách provozu mělo vystačit na cca 45 let nepřetržitého provozu. Myslím, že i desetina z tohoto čísla by bohatě stačila ke štěstí.

Pro zájemce dodávám i několik základních parametrů: myš s počítačem komunikuje v pásmu 2,4 GHz za pomoci dodávaného miniaturního USB přijímače, má přepínatelné rozlišení 800/1600 dpi a sedm tlačítek. Nabíjení kondenzátoru je řešeno pomocí kabelu s normalizovaným micro USB konektorem. Mimo jiné je vybavena i technologií Flying Scroll pro rychlý pohyb po webových stránkách ve všech směrech.

MMF24

Na samotný závěr jsem si ponechal cenu, která by v českých e-shopech měla být okolo 550 Kč s daní (alespoň taková je představa výrobce).

Zdroj: TZ