Hlavní navigace

Gigazone představuje herní skříň GZ-G1SGS

16. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značka Gigazone spadající do portfolia Gigabyte Group se mimo jiné zabývá produkcí počítačových skříní. V těchto dnech na trh uvedla novinku v podobě modelu GZ-G1SGS, jenž je inovovanou a větší verzí staršího modelu GZ-G1 Plus.

Skříň má celočerný interiér a agresivní design čela skříně. Svým vzhledem jasně dává najevo, komu je určena – počítačovým hráčům a nadšencům.

Gigazone GZ-G1SGS

Skříň je formátu ATX miditower, tj. podporuje základní desky formátu ATX, micro-ATX a mini-ITX. Na zadní straně montážního plechu základní desky najdete praktický výřez, který usnadní montáž či demontáž chladičů využívajících backplate. Skříň by měla pojmout i rozměrné grafické karty.

Gigazone GZ-G1SGS

Samozřejmostí je dostatek otvorů pro správu kabelů. Zdroj se osazuje na spodek skříně, kde je chráněn prachovým filtrem. Pro instalaci optických mechanik, diskových chladičů a samotných pevných disků najdete v přední části interiéru dvě 5,25" pozice a sedm 3,5" pozic.

Gigazone GZ-G1SGS

O chlazení se starají dva přední 120mm ventilátory vanoucí čerstvý vzduch přes disky na procesor a přídavné karty. Zajímavým bonusem jsou regulátory otáček ventilátorů, které najdete v podobě sříbrného otočného knoflíku na přední masce přímo uprostřed ventilátorů. 

Gigazone GZ-G1SGS

Odvod teplého vzduchu má na starosti vrchní 120mm ventilátor. Průtok vzduchu lze dále posílit jedním 120mm ventilátorem vzadu a dalšími dvěma 120mm ventilátory, které lze osadit do bočnice. Pro uživatele vodního chlazení jsou vzadu připravené 3 otvory pro vedení hadic a kabelů.

Gigazone GZ-G1SGS

Přední panel I/O nabízí klasické audio konektory pro sluchátka a mikrofon, dále dva porty USB 2.0/1.1 a dva porty USB 3.0. Optická mechanika je kryta otvírací záslepkou, která má sjednocovat vzhled čela skříně. Na vrchní straně, jak už tomu u lepších skříní bývá, najdete odkládací prostor pro mobil, externí disk či jiné drobnosti.

Gigazone GZ-G1SGS

MMF24

Rozměry skříně jsou 190 (š) × 490 (h) × 465 mm (v), hmotnost dosahuje 5,78 kg. Při výrobě byly použity ocelové plechy s tloušťkou 0,6 mm. Dostupná bude od dubna za cenu kolem 86 US, tedy asi 2000 Kč.

Zdroje: TechpowerUp, foto IXBT