Hlavní navigace

Goldfinger a Moneypenny budou první Nokie s WP 8.1. Chystá se i ovládání gesty

15. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Před pár dny unikla kódová jména pro nové telefony od Nokie. Zatímco Goldfinger a Moneypenny jednoznačně odkazují na svět, v němž žije James bond, zbývající Normandy, Phantom a Spinel nikoli. Podle nových informací se GoldfingerMoneypenny stanou prvními smartphony od Nokie, které budou poháněny Windows Phone Blue. Operační systém by měl spatřit světla světa zhruba na jaře příštího roku. Což opět potvrzuje nedávná spekulace.

Ve druhém čtvrtletí má být produkt údajně dostupný pro všechna stávající zařízení s Windows Phone 8. Teď k zajímavějším věcem. Podle The Verge bude Goldfinger novou vlajkovou lodí finského výrobce. A bude obsahovat technologii, kterou firma vyvíjí celé roky. Říká se jí 3D Touch a v podstatě smartphonu dovolí detekovat to, co se neděje přímo na displeji, ale nad ním. Správě tušíte, že bude telefon s největší pravděpodobností podporovat gesta. Provádět je budeme rukou ve vzduchu.

 

KL24

Pro některé majitele chytrých zařízení to nebude žádná velká novinka. Nějaká gesta rozezná např. Samsung Galaxy S4. Ten nám spíše napoví něco o tom, jaký význam gesta mají. Bude se jednat o prvek, jenž prodává? To bych zatím nerozebíral, dokud ani pořádně nevíme, na čem skutečně jsme. Údajně se zvažuje např. skrolování. Aspoň bychom od prstů neměli tak upatlaná skla.

Zdroj: The Verge