Hlavní navigace

Google +1: otravné tlačítko už míří i na weby

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma měsíci představil Google své webové tlačítko +1. Pokud nevíte, o co jde, přečtěte si náš obsáhlý článek. Ve zkratce: Facebook má tlačítko, Google jej proto musí mít také.

Stále se jedná o funkci využitelnou pro anglofonní stránky, ale v rámci experimentu ji můžete povolit i u nás. Doteď ale tlačítko fungovalo pouze ve výsledcích hledání. Už dříve jsme kritizovali, že v takovém případě nemá smysl. Svému okolí přece nedáte najevo, že se vám daný odkaz líbí, dokud jste na něj nepřešli. A když už jste na výsledné stránce, přece se nebudete vracet, abyste klepnuli na +1.

Google pochopil a tlačítko +1 zpřístupnil i jako doplněk pro webové stránky. Pokud jste vývojáři a chcete jej na své stránky přidat, zde najdete doplňující informace. Jako uživatel se s tlačítkem setkáte v zahraničních magazínech a denících Mashable, The Huffington Post, TechCrunch, Reuters, Bloomberg apod., ale především ve službách Googlu: třeba Android Market, Blogger nebo YouTube.

Vaši známí a kontakty Gmailu pak uvidí ve výsledcích, že se vám stránka líbí. Případně si mohou prohlédnout ucelený seznam +1 na profiles.google.com, kde si vyhledají váš profil.

Google +1
Facebook, Twitter a teď už i +1

MMF24

„Jó, mít tak halíř za každé tlačítko sociálních sítí, které na webu visí, tak…“

Zdroj: Google