Hlavní navigace

Google brzy vydá Android 5.1. Už se o něm zmínil na svém webu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na levné telefony řady Android One? Lowendové smartphony za sto dolarů obsahují čistý Android vytvořený přímo Googlem, což z nich dělá jakési Nexusy pro chudé. Však jsou také určeny primárně pro rozvojové trhy. Nejdříve zamířily do Indie, pak do Bangladéše, Nepálu, na Srí Lanku a nově se dostaly i do Indonésie.

Telefony řady Android One dostanou Lollipop 5.1
Telefony řady Android One dostanou Lollipop 5.1

Google dnes novinku ohlásil na svém blogu. To by ale nebylo příliš zajímavé nebýt zmínky o Androidu 5.1, který má být na nových telefonech předinstalován. Nejčerstvější oficiální verzí je Android 5.0.2. Setinové aktualizace přinesly opravy chyb, ale desetinový update by měl logicky obsahovat i nové funkce. Vzpomeňte si na rozdíly mezi jednotlivými verzemi Androidu Jelly Bean.

 

CS24

Firma zatím žádný seznam změn nepublikovala. Magazín AndroidPit se ale před měsícem dostal k informaci, že Android 5.1 vyjde první týden v únoru, což sedí. Podle stejného zdroje Google upraví barevnou paletu Material Designu, vrátí tichý režim, vylepší stabilitu či správu paměti a prodlouží výdrž.

Android Police už na svém webu zaznamenal návštěvy z Nexusu 5, 6 a 9, které Android 5.1 také používají, tudíž tato aktualizace nebude jen pro řadu Android One. Kdy se dostane na ostatní zařízení, však zatím nevíme. Dnes je nicméně středa a v polovině pracovního týdne obvykle Google odhaluje nové softwarové novinky, tudíž možná budeme vědět více už večer.