Hlavní navigace

Google chce spojit hráče s Androidem a iOS. Spustí meziplatformní multiplayer

17. 3. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

V San Francisku dnes vypukla Game Developers Conference (GDC). Akce, která už od roku 1988 spojuje vývojáře, designéry, hudebníky a další postavy z herní branže, se v posledních letech kvůli rozmachu mobilů a tabletů začala věnovat také těmto platformám. A to je také důvod, proč ji začal navštěvovat i Google.

Google Play Games: zasílání virtuálních dárků
Google Play Games: zasílání virtuálních dárků

Při této příležitosti ohlásil důležitou aktualizaci své herní sítě Play Games. Spustil ji teprve loni, jde o obdobu sítí Xbox Live pro Windows Phone nebo Game Center pro iOS. Služba se stará o synchronizaci hráčova postupu ve hře, jeho herních statistik nebo získaných trofejí napříč zařízeními. V Play Games jsou dostupné také žebříčky nebo multiplayer. Poslední aktualizace této služby přinesla funkci pro vyzvání kamarádů k multiplayeru a Play Store nově třídí hry do 18 kategorií.

 

Od ledna už víme, že v Play Games přibude podpora tahového multiplayeru pro 2–8 hráčů. Není to ale jediná novinka. Google chystá funkci pro odesílání virtuálních dárků přátelům. Získaný nebo koupený bonus ve hře budete moci předat někomu dalšímu.

WT100

Multiplayer (tahový i v reálném čase) se konečně naučí i hry pro iOS, díky tomu spolu budou moci soupeřit hráči napříč platformami. Google už sice Play Games podporoval na Androidu, iOS i webu, ale to se týkalo jen žebříčků a trofejí, nikoliv multiplayeru. Služba Play Games je díky pluginu dostupná ve hrách založených na enginu Unity, a ty budou také první, které se „mulťáku“ dočkají. Firma ale pracuje na Play Games C++ SDK pro ostatní vývojáře. Tvůrcům dále přibudou nové nástroje pro sledování hráčských statistik. Většina ze zmíněných funkcí prý bude dostupná už zítra.

Zdroj: Google