Hlavní navigace

Google chce tvořit města budoucnosti. Založil proto novou firmu Sidewalk Labs

12. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dan Doctoroff, bývalý zástupce starosty města New York a šéf vydavatelství Bloomberg, povede novou společnost Sidewalk Labs. Tu vytvořil Google, ale provozovat ji bude mimo svou značku, neboť se ani nedotýká stejného byznysu. Sidewalk ve skutečnosti ještě ani žádný byznys nemá. Jen vize, jak v budoucnu vylepšit bydlení ve městech. V laboratořích proto budou vznikat nové produkty, platformy a služby.

 

Firma není vůbec konkrétní. Chce více provázat fyzický a digitální svět, lépe spojit občany, firmy i úřady. Šéf Googlu Larry Page mluví o levnějším bydlení, skutečném e-governmentu, zelených energiích (a nižších nárocích na její spotřebu) nebo dostupnější dopravě.

Podobných vizí má Google několik. Už založil společnost zabývající se genetikou a vývojem chytrých kontaktních čoček. Dělá na autech, která nebudou potřebovat řidiče. Jeho největším zájmem je ale výstavba nových datových sítí. Google chce internet vysílat pomocí dronů, minisatelitů i stratosférických balónů. V amerických městech nebo Africe pak buduje rychlou optiku.

via +Larry Page