Hlavní navigace

Google chystá zcela nový kalendář. Připomíná Inbox a vyjde i na iOS

3. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dva týdny nazpět Google ukázal, jak si představuje budoucnost e-mailu. Teď chystá výrazně změnit také kalendář. V následujících týdnech vydá novou aplikaci pro Android 4.1+ a iOS, která kromě Material Designu přinese také tři nové funkce.

Tou první jsou automaticky přidávané události z Gmailu. Pokud vám někdo pošle zprávu, že se někdy někde setkáte, záznam do kalendáře už nebudete muset kopírovat ručně. Snad ale tato funkce půjde také vypnout, protože ji mohou snadno využít spammeři.

Google chystá zcela nový kalendář
Google chystá zcela nový kalendář

Jestliže budete události nadále vyplňovat ručně, pomůže vám nový asistent. Funguje v něm našeptávač, takže když začnete psát naro…, napoví narozeniny. Stejně pak pomáhá s vyplněním adresy/místa nebo osoby, se kterou se máte sejít.

 

Poslední novinkou je tzv. shedule view, který vidíte na obrázku výše. Jednotlivé události uvidíte ve sloupci seřazené pod sebou. Pokud Google rozpozná událost, doplní na pozadí obrázek (třeba dort), a když je v události uvedená adresa, zobrazí maličkou mapku. Vypadá to efektně, ale jestli to bude skutečně efektivní, na to si musíme počkat, než si novinku sami vyzkoušíme.