Hlavní navigace

Google dotahuje Seznam. Bude u nás fotit interiéry podniků

30. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přetahovaná Googlu a Seznamu pokračuje. Česká firma před nedávnem navnadila na nové 3D mapy a vlastní Street View. Pak oznámila, že vyšle armádu brigádníků do českých podniků, aby nafotili jejich interiéry. Ty se budou hodit do map i katalogu Firmy.cz. Sám Google tuto funkci nabízí ve světě jako Business Photos, ale v Česku zatím nefungovala.

Google Business Photos
Google Business Photos (foto: Google)

To se ale změní. V novém blogpostu upozorňuje, že pokryje dalších sedm zemí. Kromě Česka to bude Belgie, Německo, Polsko, Rusko. Švýcarsko a Singapur. Funkce má pomoci všem. Restaurace, obchody a jiné firmy dostanou další prostor k propagaci. Potenciální návštěvník se zase dopředu podívá na fotky, jak to uvnitř vypadá, a třeba jej tento pohled naláká.

 

Na této stránce si mohou podniky zažádat o blízkého fotografa, který přijde jejich interiér nasnímkovat. Zároveň se zde mohou registrovat noví fotografové. Podnik si fotky musí zaplatit, cena závisí na konkrétní agentuře nebo osobě, která bude snímkovat. Hotové fotografie jsou nakonec spojeny v 360° panorama, kterým lze procházet stejně jako na ulicích ve Street View. Přechod z ulice do interiéru může být i plynulý.

Další informace najdete na českém portálu Fotografie firem.