Hlavní navigace

Google I/O: z webového Play Storu lze aplikace aktualizovat a odinstalovat

28. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve webovém Android Marketu Play Storu se objevily nové funkce pro správu aplikací v zařízeních. V nabídce Moje aplikace Android najdete přehlednější seznam instalovaného softwaru, každé zařízení (telefon, tablet, přehrávač nebo třeba Google TV) má na stránce vlastní kartu, v našem případě je to mobil Nexus S a tablet Acer Iconia A500.

Všechny nesystémové aplikace lze nově i odinstalovat. Vedle tlačítka Nainstalováno najdete ikonku koše. Po klepnutí vyskočí podobné okénko jako při instalaci, jen tentokrát musíte potvrdit smazání.

Smazaná aplikace ještě chvíli zůstane v seznamu, při dalším načtení stránky se už „duch“ ztratí.

Google Play Store na webu

Z webu lze aplikace rovněž aktualizovat. Nové updaty se hlásí nahoře.

Google Play Store na webu

Znovu je třeba potvrdit, že to myslíte vážně. Kvůli bezpečnosti je také dobré zkontrolovat, kam všude má aplikace přístup.

Na nových stránkách vidíte i Další aplikace v mé knihovně, to jsou aplikace, které jste dříve nainstalovali, ale už je v zařízení nemáte, případně je máte jen v jednom zařízení. Google bohužel neumožňuje knihovnu promazat. Kdo Android používal, určitě zkusil nainstalovat spoustu balastu, který teď v seznamech pouze překáží. Pokud zařízení nebudete rootovat, nemáte jak nepotřebný software k knihovny smazat.

MMF24

 

Poslední položkou jsou doporučené aplikace. Google ale doporučuje i ty, které už používáte. Škoda, že to nefiltruje lépe.