Hlavní navigace

Google koupil za čtvrt miliardy Slide, tvůrce sociálních aplikací

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že Google opravdu staví vlastní sociální síť, je už téměř jisté. Prostředky, uživatele i doprovodné služby na to má, teď zřejmě jen investuje na doplnění již tak bohatého týmu. V pátek ohlásil akvizici firmy Slide, která během pěti let vytvořila několik aplikací pro Facebook, MySpace, Hi5 a další sítě, mezi nimiž je i Google Orkut. Finanční pozadí ani jedna strana neprozradila, podle zdrojů TechCrunch se údajně jedná o částku 228 milionů amerických dolarů.

www.slide.com

Společnost z Mountain View na blogu dodává: „Pro Google je web hlavně o lidech a my tvoříme otevřené, transparentní a zábavné cesty, jak zpřístupnit uživatelům technologie, díky kterým budou blíž svým rodinám a přátelům a budou poskytovat uživatečné informace pouze jim.“ Přitom „jim“ mají zvýrazněno, s největší pravděpodobností se jedná o narážku na Facebook a jeho problémy s bezpečností.

Google už před měsícem investoval přes 100 milionů do Zyngy, také tvůrce sociálních aplikací především pro Facebook (FarmVille, Mafia Wars a další). Lze tedy předpokládat, že i se Zyngou mají plány pro chystanou síť „Google Me“ (nepotvrzený název).

Zdroj: Google, TechCrunch