Hlavní navigace

Google kupuje DocVerse, Dokumenty budou ještě lepší

8. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

O druhé zmíněné společnosti jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, proto pár slov na úvod k ní. DocVerse pochází ze San Francisca a jejím cílem bylo snadné sdílení a úprava dokumentů z programů Word, PowerPoint a Excel. Google správně vycítil kvalitu know-how konkurence, proto nemeškal a poslal na účet 25 milionů dolarů. Výměnou za práva k DocVerse, pochopitelně. K dohodě se vyjádřili i zakladatelé odkoupené firmy, pánové Shan Sinha a Alex DeNeui.

„Co nás opravdu ohromuje je stejná filozofie s Googlem – jednoduše dát lidem nástroje k tomu, aby mohli pracovat tak, jak jsou zvyklí. Již od prvního momentu bylo jasné, že naše cíle jsou hodně podobné. Věříme, že Google má prostředky k tomu, aby jednou pro vždy změnil kancelářský software. Těšíme se na spolupráci s ním a uvedení našich vizí do reality,“ řeklo vzletně zakladatelské duo.

Jak už to u Googlu bývá, ihned po akvizici zrušil možnost registrace na serveru DocVerse.com. Stávající uživatelé mohou službu prozatím používat, do budoucna ale dojde k zakomponování do služby Google Dokumenty a DocVerse přestane existovat.

Zdroj: TC Magazine