Hlavní navigace

Google má novou digitální trafiku. Jeho Kiosek obsahuje noviny, časopisy i blogy

22. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Další ze starších fám byla potvrzena. Google tento týden vydal novou aplikaci Play Newsstand – česky Kiosek Play – pro Android. Firma upgradovala starší čtečku periodik pojmenovanou jako Play Magazines. Kiosek totiž obsahuje noviny (ty předtím chyběly), časopisy a digitální obsah z webových magazínů.

 

Plnohodnotně funguje jen v anglofonních zemích: USA, Kanadě, Británii a Austrálii. V jiných regionech ještě chybí lokalizovaný obsah, a proto se musí spolehnout jen na webové zdroje. Kiosek totiž funguje jako hezká RSS čtečka Google Currents (Aktuality).

Ne všechny weby upravené pro Aktuality jsou však dostupné i pro Kiosek. Sledovat tam můžete hezky zpracované magazíny o focení, autech, módě nebo technice (The Verge ve fotogalerii), ale například námi zpracovaná edice Cnews.cz bohužel chybí (najdete jen neupravený RSS feed). Snad na tom Google ještě zapracuje, když Currents (Aktuality) budou časem nahrazeny.

Je také škoda, že si v Kiosku nemůžeme koupit alespoň zmíněné zahraniční noviny a časopisy. Spousta z nich je u nás dostupná jinou cestou (např. přes Zinio), takže právní překážky určitě neexistují. Přišli jsme kvůli tomu o 1900 titulů a možnost nakupovat jednotlivá čísla i celé předplatné. Tenhle teritoriálně rozkouskovaný internet každého jen otravuje.

 

ICTS24

 

Zdroj: Google