Hlavní navigace

Podívejte na bílý Pixel 3 XL. Google prozradil, kdy se nových telefonů dočkáme

7. 8. 2018

Sdílet

 Autor: Redakce
Jednak jsme se díky Googlu dozvěděli, kdy Pixely 3 očekávat, jednak jsme dostali možnost se podívat na snímek bílého prototypu.

Čekáte na třetí generaci smartphonu Google Pixel? Díky informacím z Famebit, což je stránka spadající pod YouTube, jež pomáhá značkám najít ty správné tvůrce a tvůrkyně ze známé videoslužby, známe den, kdy Google plánuje nové Pixely oficiálně odhalit. Na Famebitu sám poptával vhodné jedince, kteří by v Kanadě pomohli ve svých videích propagovat právě nové telefony. Všiml si toho tvůrce kanálu This Is Tech Today, informaci pak dokázala ověřit redakce Droid Life. Výrobce přímo prozradil, že Pixel 3 vejde na trh 4. října 2018. Což vlastně není překvapivé a zní to logicky. Obě předchozí řady byly totiž uvedeny ve stejný den, jen o rok, resp. o dva dříve. Pixel 3 bude dostupný opět ve dvou variantách. Větší ponese přízvisko XL.

Reálný Pixel 3 XL v bílé

Před pár dny se na síť propluly snímky bílé varianty Pixelu 3 XL. Zveřejnil je dr.guru na fóru xda‑developers.com. Telefon již nebyl funkční na úrovni softwaru, Google jej dálkově vymazal. Snímky však potvrzují, kam firma míří. Google hodlá ideově pokračovat v tom, co předváděl doposud. Záda už nejsou rozdělená dvěma zcela odlišnými barvami, pocitově však o velký rozdíl nejde.

Prototyp Pixelu 3 XL (foto: dr.guru) Prototyp Pixelu 3 XL zepředu (foto: dr.guru)

Tentokrát však Google výrazně minimalizuje rámečky kolem displeje, který bude mít navíc výrazný výřez podobně jako mnoho jiných špičkových smartphonů ze zhruba posledního roku. (Více než dva výřezy ale firma připustit nechce. Nikdy, u nikoho.) Na snímku vidíme prototyp, telefon nakonec může vypadat trochu jinak, byť o drastické rozdíly pravděpodobně nepůjde, pokud se ovšem finální verze vůbec bude lišit.

Tip: Android 9 byl oficiálně dokončen

CS24

Google neopouští ani koncept jediného zadního fotoaparátu. On si s ním ale vystačí. Velikost zařízení by měla plus minus odpovídat loňskému Pixelu 2 XL. Kdybyste se chtěli podívat na Pixely 3 pořádně, koncem června se objevily rendery na webu MySmartPrice. Připomínám, že Google by spolu s telefony měl dokonce uvést chytré hodinky.