Hlavní navigace

Google pohltil Quickoffice, přední kancelářský software na mobilech a tabletech

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google je v nákupní náladě. Včera potvrdil akvizici Meebo, před chvíli oznámil nákup kancelářského řešení Quickoffice. Populární sada pro práci s tabulkami, texty a prezentacemi pro Android, iOS a Symbian je nainstalovaná na 300 milionech zařízení ve 180 zemích světa.

Detaily, podmínky ani cenu obchodu zatím neznáme.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Quickoffice dobře zapadne do portfolia Googlu. Svou online kancelář Docs a úložiště Drive tak může konečně doplnit o kvalitní mobilní aplikací, byť zatím placenou. Quickoffice se pyšní dobrou podporou formátů a pokročilými nástroji, v tom Google hodně tápe. Docs se nechlubí zrovna dobrou kompatibilitou s formáty MS Office a editor má k dokonalosti hodně daleko. Na mobilech jsou Docs vyloženě mizerné.

Otázkou teď je, co se s Quickofficem stane. Google má veškerý mobilní software zdarma, Quickoffice stojí více než dvě stovky. Zanikne nástroje a dojde ke sloučení s Docs? Nebo zaniknou současné Docs a nahradí jej Quickoffice? Osobně odhaduji, že Google celou kancelářskou sadu vydá zdarma a stane se hlavním mobilním editorem místo současných Docs.

Na podzim totiž Microsoft uvede Office pro Android a iPad, a to jsou oblasti, které bude chtít Google svému redmonskému rivalovi sebrat. S Docs by konkurovat nemohl, s Quickofficem má větší šance.

CS24

 

Zdroj: Google