Hlavní navigace

Google popírá spekulace. Řada Nexus prý neskončí, ani když přijde Android Silver

27. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šéf vývoje Androidu Dave Burke popírá, že by chtěl Google ukončit modelovou řadu Nexus. V interview pro Read Write řekl, že kolem něj pracují dva týdny. Jeden tvoří systém, druhý zařízení, na kterém systém poběží tak, jak si firma představuje. Jeden bez druhého nemůže fungovat a na tom se nemá nic měnit.

 

Burke nechtěl mluvit o chystaném programu Android Silver. Na rovinu ale říká, že i když je veřejnost přesvědčená, že přijde něco jiného a nového, Nexus kvůli tomu určitě nekončí.

Tato slova si ale můžeme vyložit i jinak. Firma samozřejmě potřebuje novou verzi systému ladit pro konkrétní hardware, dejme tomu Nexus. Ale toto referenční zařízení se nakonec nemusí dostat do obchodů. A dosavadní úniky informací skutečně napovídají, že žádný další telefon Nexus firma neuvede. Vývoj popřelo i LG, které pro Google vyrobilo poslední dva telefony.

Na druhou stranu se v souvislosti s Androidem Silver mluví jen o telefonech, ale nikoliv o tabletech. Podle Android Police a jiných zdrojů je už téměř jisté, že na podzim přijde Nexus 9 od HTC. Takže řada Nexus nemusí zemřít, jak říká Burke, ale zároveň skončí telefonní Nexusy, jak tvrdí všichni ostatní.