Hlavní navigace

Google představil supertablet za 1024 dolarů. Je ale určený jen pro vývojáře

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šeptanda nelhala, Google opravdu představil tablet z Projektu Tango. Má stejný účel jako dříve uvedený telefon – pomáhat mapovat svět ve 3D. K čemu? O tom rozhodnou sami vývojáři, pro něž jsou oba produkty určené. Nabízí se využití pro jakési lokální Street View, přesnou indoor navigaci nebo hry v dokonalé rozšířené realitě. Tango má několik snímačů, které dokážou zachytit barevný obraz, pohyb i hloubku. Z těchto dat pak zrekonstruují 3D model.

Uvedený tablet se pyšní špičkovou výbavou. Obsahuje sedmipalcový displej s rozlišením 1920 × 1200 px. Výkon dodá SoC Nvidia Tegra K1 se čtyřjádrovým procesorem Cortex-A15 a 192jádrovou grafikou Kepler, která rovněž vypomůže obecným výpočtům. Operační paměti je rovnou 4 GB, té úložné dokonce 128 GB. Od Nvidie pochází také LTE modem. Na tabletu je předinstalován Android 4.4 s podporou OpenGL 4.4.

 

Zajímavé jsou i samotné snímače. Vepředu je kamerka s 120° úhlem záběru. Vzadu je 4Mpx foťák s pixely o velikosti 2 mikrony. Jde zřejmě o stejný „ultrapixelový“ senzor, jako používá HTC ve svých telefonech HTC One M7 a M8. Kromě toho je vzadu ještě zvláštní snímač pohybu a hloubkový senzor. Tegra K1 má údajně výkon srovnatelný s Xboxem 360 a tento tablet konkrétně pak i sadu snímačů jako Kinect.

Google a Nvidia vytvořil tablet Tango
Google a Nvidia vytvořil tablet Tango

CS24

Tablet Tango je kvůli prémiově výbavě hodně drahý. Vývojářský kit se začne ještě letos prodávat za 1024 dolarů (takové hezké pomrknutí na geeky :)). Google nechá vyrobit jen omezený počet kusů. Není to zkrátka tablet, na kterém byste hráli Angry Birds. Je to mašina pro vývojáře, kteří na nich budou psát budoucnost.

Zdroj: Google, Nvidia