Hlavní navigace

Google+ pro Windows Phone prý bude

20. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se svou sociální sítí oficiálně zamířil pouze na platformu Android a iOS. Pro ostatní systémy nabízí pouze mobilní verzi webu. Německý mluvčí Googlu Stefan Keuchel ale na Twitteru potvrdil, že se chystá i klient pro Windows Phone. Konkrétní datum nesdělil, ale prý se na aplikaci pracuje.

Zatím můžeme pouze spekulovat, jak bude aplikace vypadat a zdali bude mít nějaká omezení ve srovnání s těmi stávajícími. Mobilní web je v tuto chvíli silně nedostačující pro plnohodnotné využití sítě.

Že by se Google+ zařadil i do People Hubu (Lidé) v chystaném updatu Windows Phone Tango, můžeme pouze básnit. Jako první se nejspíš objeví pouze samostatný klient. Že se WP dostal pod zorné pole Googlu je jisté, však už také internetový gigant připravil první oficiální aplikaci – vyhledávač.

V Marketplacu jsou ale programy třetích stran, které pouze využívají API Googlu. Zkusit tak můžete mapy, RSS čtečku Reader nebo překladač. Ostatně i Google+ už má své aplikace, ty však pouze spustí mobilní web a přidají pár tlačítek.

Google+