Hlavní navigace

Google prozradil, z čeho se skládají chytré brýle Glass. Nabité vydrží celý den

16. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prvních 8000 šťastlivců z programu Explorer už dostalo šanci používat Google Glass v reálném životě. Sice za to draze zaplatí (1500 dolarů), ale mohou si vyzkoušet technologii budoucnosti už dnes – a také ji pomoci vylepšit.

Project Glass

Google dnes zveřejnil oficiální specifikace Glass, byť spoustu detailů ještě tají. Brýle se spárují s telefonem přes Bluetooth, první dostupná aplikace MyGlass, jež slouží ke kalibraci brýlí, podporuje Android 4.0.3 a novější. Součástí je také Wi-Fi 802.11b/g.

 

Integrovaný fotoaparát umí pořizovat statické snímky v rozlišení 5 Mpx a video v 720p. Zajímavá jsou sluchátka, která nepoužívají tradiční měniče, ale zvuk přenášejí přes lebeční kost. Nenasazená je tak neuslyšíte. Uvnitř je 16GB úložiště, uživatel má ale k dispozici jen 12 GB prostoru. Ten je přitom synchronizován se diskem Google Drive. Brýle se nabíjejí pomocí microUSB kabelu a podle Googlu vydrží v provozu celý den typického používání (hangouty, natáčení videa apod.).

Google nebyl příliš sdílný, co se týče samotného displeje. Víme jen, že má „vysoké rozlišení“ a že na vás působí jako 25" (63 cm) obrazovka ze vzdálenost cca 2,5 metru. Oživeno: Rozlišení displeje je 640 × 360 px.