Hlavní navigace

Google ruší Windows a přechází na Mac OS a Linux

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se prý zlobí a definitivně donutí přejít své zaměstnance na alternativní systémy. Celá aféra odstartovala letos v lednu, kdy čínskou pobočku (a desítky dalších webů) napadla skupina crackerů. Když se k tomu přidala ještě cenzura z čínské strany, internetová jednička nakonec vyhledávač přesunula do Hongkongu. I Microsoft následně uznal, že za chybou stály díry v Internet Exploreru (viz BBC). To byla poslední kapka.

Podle Wolfram|Alpha má Google necelých 20 000 zaměstnanců, takže přechod na Linux a Mac OS X by byl náročný. Noví zaměstanci ale už mají na výběr pouze z těchto systémů. To ostatně není takový problém, vývoj aplikací a webových projektů na použitém systému závislý není a jako groupware stejně musí používat vlastních online řešení.

Pro uživatele to nic neznamená a Google tímto prohlášením beztak chtěl jen někoho vyprovokovat. S Microsoftem úspěšně soupeří v několika oblastech a právě chystaný operační systém Chrome OS bude znamenat osamostatnění se od platforem třetích stran.

Na zprávu Financial Times stačil reagovat i Brandon LeBlanc, který v Redmondu působí na pozici Windows Communication Manager. Microsoft prý pracuje na bezpečnosti softwaru jako nikdo jiný.

Zdroj: Financial Times