Hlavní navigace

Google+ se zase lehce změní. Dostane lepší notifikace i mobilní aplikace

14. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google včera ohlásil další novinky ve své sociální síti, týkají se hlavně upozornění (notifikací). Ty se budou nově synchronizovat napříč platformami, takže pokud si je přečtete na mobilu, nebudou už svítit na desktopovém webu a naopak.

Změní se rovněž ikona notifikací. Místo jasného velkého čísla na červeném pozadí Google+ nasadí zvoneček a u něj bude maličké číslo, které symbolizuje, kolik nových upozornění přibylo. A pokud si notifikace otevřete, příspěvky se v nich řadí do dvou skupin: nové a už dříve přečtené.

Google+ umí synchronizovat upozornění napříč platformami Google+ umí synchronizovat upozornění napříč platformami
Google+ umí synchronizovat upozornění napříč platformami

Všechny tyto novinky budou fungovat na desktopu, Androidu a iOS. Na desktopu se už pomalu objevují, ve včerejší aktualizaci Googlu+ pro Android však ještě nejsou. V nové verzi ale byly opraveny chyby, po spuštění aplikace se automaticky načtou nejnovější příspěvky, na mobilu/tabletu už můžete mazat fotky a také se lehce změnilo menu na levé straně.

V mobilních aplikacích se později objeví ještě jednak novinka. Notifikace bude možné ztlumit táhnutím prstu do strany (gesto swipe) podobně, jako se například archivuje pošta v mobilním Gmailu.

 

via +Balaji Srinivasan