Hlavní navigace

Google spustil dlouho očekávané podcasty. Ale opět jen pro vyvolené

18. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nebyl by to Google, kdyby nové funkce nespouštěl ve vlnách. O jeho platformě pro podcasty se mluví již rok, včera ji oficiálně spustil coby součást hudební knihovny Play Music. A jak se dalo čekat, nejdříve mohou poslouchat jen uživatelé z USA a Kanady.

Google spustil Podcasty
Google spustil Podcasty

Že budou v první fázi podcasty pouze v angličtině, by se dalo chápat. Ale proč potom nejsou dostupné v Británii nebo i u nás, kde si je stejně tak můžeme poslouchat i v iTunes nebo přes jiné kanály? Google zbytečně staví umělé bariéry. Ten, kdo vládne internetu a kdo by měl hranice spíš bourat.

 

Když si ale čtu komentáře pod blogpostem, možná je dobře, že Google s rozšiřováním počkal. Aplikace pro Android je dle prvních reakcí hodně nepovedená a s mluvenými pořady nakládá jako s běžnou hudbou. Jejich použití je přitom jiné. Posluchači chtějí vidět, které díly již mají za sebou, a chtějí také automatické mazání poslechnutých souborů. Nic z toho zatím aplikace nenabízí. Poslouchat je mimochodem možné také na webu. Aplikace pro iOS zatím chybí. Jiné platformy podle Googlu neexistují.

Zdroj: Google