Hlavní navigace

Google to zase zkouší s offline mapami. Tentokrát umí i navigovat a vyhledávat

10. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro velké firmy se stávají stále důležitějšími méně vyspělé části světa. Po Facebooku s jeho iniciativou Internet.org se o tento zatím neobsazený segment trhu začíná zajímat i Google. Nejdříve s programem Android One a v neposlední řadě i v rámci své vývojářské konference letos v květnu, kdy její velká část byla rozvojovým zemím se špatnou konektivitou přímo věnována.

Google Maps pro Android s lepším offline režimem 

V rámci prezentace Google v květnu předvedl, jak jeho mapová aplikace umí fungovat i offline. O něco podobného se internetový gigant v minulosti už párkrát pokoušel, nikdy se ale s příliš velkým úspěchem nepotkal. Tentokrát by to ale mohlo být jinak. Krom jednoduchého prohlížení totiž umí Google Mapy bez internetu taky vyhledávat nebo navigovat.

Google Maps pro Android s lepším offline režimem

Samotné stahování však stále vázne a Google ani tentokrát nenabídne možnost stáhnutí konkrétního města nebo státu, jak je tomu třeba u konkurenčních Here map. Napříč tomu umožní do mobilu stáhnout navolený výřez obrazovky se všemi důležitými informacemi. To ale především konzervativním uživatelům nemusí příliš vyhovovat a přeci jen raději sáhnou po osvědčených mapách Here.

Google však slibuje, že na režimu offline bude i nadále pracovat a můžeme se těšit na další funkce. Konkrétní ovšem až na slibovanou brzkou dostupnost u iOS nebyl a těžko předjímat, co si pro nás firma z Mountain View chystá. V současnosti si tak offline používání vyzkouší jen majitelé Androidů a aktualizovaná verze by již měla být dostupná v Obchodu Play.

CS24

 

Zdroj: Google