Hlavní navigace

Google uvolnil QuickOffice zdarma pro Android a iOS. K tomu dá 10 GB prostoru

20. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to rok a pár drobných, co Google pohltil firmu vyrábějící povedenou mobilní kancelář QuickOffice. Ta se měla stát náhradou za jednoduché editory integrované v úložišti Google Drive. Firma tento balík nejdříve bezplatně uvolnila pro předplatitele Google Apps, včera přepracovanou aplikaci vydala zdarma pro všechny uživatele Androidu (Play Store) a iOS (App Store).

 

Aplikace umí editovat dokumenty typu Word, Excel a PowerPoint, pro čtení otevře i PDF. QuickOffice se umí spojit také s úložištěm Google Drive, byť tamější dokumenty neumí upravit, při otevření se pouze převedou do PDF a můžete je číst. Pokud však QuickOffice propojíte s online úložištěm do 26. září, dostanete dalších 10 GB prostoru navíc. Bonusová kapacita pro Google Drive bude nicméně dostupná jen dva roky. Google ji nerozdá hned, navýšení se projeví až v následujících týdnech.

QuickOffice má rovněž novou ikonku, která připomíná logo už zmíněného Google Drivu. Je jen otázkou času, kdy dojde ještě k hlubší integraci. Drive má samostatnou mobilní aplikaci s vlastním editorem, který ale není tak dobrý. Google už také zrušil dřívější web QuickOfficu a odkazuje na Google Drive. Plán je tedy zřejmý. Spojit QuickOffice a Drive. Uživatel tak dostane velký cloudový disk a k tomu i dobrou mobilní kancelář.

PS: Google také jistě reaguje na konkurenci. Microsoft už pro své mobilní systémy uvolnil Office k bezplatnému používání. Apple u nových zařízení s iOS 7 zase rozdává balíček iWorks.

Fotosmršť balíčku QuickOffice

 

CS24

 

Zdroj: Google