Hlavní navigace

Google: více účtů současně v jednom prohlížeči

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud používáte více účtů Google ID, třeba více schránek Gmailu nebo Kalendáře, už brzy bude možné je používat současně v jednom prohlížeči. Dosud jste museli „podvádět“ buď s více prohlížeči, anonymním režimem v jiném okně, nebo použít novou session (relaci) v Internet Exploreru 8. Najednou to zkrátka nešlo, neboť by se neustále přepisovaly uložené cookies.

zdroj: Google Operating System

S tím se Google popral a účty odlišil. Nyní je možné být přihlášen až ve třech najednou, přepínají se šipkou vedle jména profilu. Zkuste klepnout na tento odkaz, dostanete se do nastavení účtu (jako obrázek výše) a pod e-mailem byste měli mít tlačítko pro aktivaci funkce. Bohužel ne všechny účty už změnu umožňují, oba mé účty zatím vícenásobné přihlašování nepodporují a volba v nastavení chybí.

Důležité je nastavení výchozího účtu, ten se totiž aktivuje u služeb, které takové přihlašování zatím neumí. A ještě jedna chybka (funkce?): pokud se odhlásíte od jednoho účtu, dojde k odhlášení i u těch ostatních. Vícenásobné přihlašování bude zpočátku podporovat pouze Gmail, Kalendář, Reader, Voice, Code, App Engine a Weby Google (tvorba stránek). A zřejmě to funguje pouze na desktopu, na mobilních verzích stránek ne.

Zdroj: Google Operating System