Hlavní navigace

Google vylepší a zrychlí vyhledávač obrázků

24. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google na svém blogu upozorňuje na nový vyhledávač obrázků, který prý vypiloval na základě uživatelské odezvy. Hlavní změnou je jiný vzhled náhledových fotografií. Miniatury jsou stále uspořádány jako šachovnice, ale pokud na některý obrázek kliknete, už vás nepřesměruje na novou stránku, ale obrázek se zvětší ve stávajícím okně. V tmavém pruhu najdete jak náhled, tak i základní metainformace jako název obrázku, rozlišení a několik odkazů, které vedou na originální velikost, detailnější informace a také původní web.

Google vylepší a zrychlí vyhledávač obrázků
Google vylepší a zrychlí vyhledávač obrázků

Výslednými obrázky můžete procházet pomocí šipek, podobně už to ostatně funguje v mobilním vyhledávači. Celkově se zobrazení náhledů zrychlilo. Provozovatele stránek a webmastery na druhou stranu asi nepotěší, že kliknutím na miniaturu už nedojde k přesměrování na cílový web, ale Google lidi udrží u sebe (i proto ta rychlost). Google ale tvrdí, že díky většímu počtu odkazů zaznamenal při testech průměrně větší počet kliknutí a přechodů na cílové umístění, tedy původní stránky.

Novinka zatím funguje jen v originální verzi Googlu (zkusit můžete na google.com/ncr), do lokálních mutací se dostane později.

 

Zdroj: Google