Hlavní navigace

Google znovu testuje levnější předpladné YouTube Premium Lite. Reklam vás zbaví, ale ne všude

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Oproti klasickému předplatnému je cena poloviční, zobrazování reklamy v některých případech zůstane.

YouTube po nedávném zdražování svých tarifů přichází s další novinkou. Nové levnější předplatné YouTube Premium Lite za cenu 8,99 dolaru nabídne stejné výhody jako plnohodnotné předplatné, ovšem s pár omezeními. Levnější předplatné je zatím aktuálně dostupné pouze v Německu, Austrálii a Thajsku.


Téměř bez reklam, ale jen téměř

Na testování nového předplatného poukázal uživatel na subredditu Piracy. Zveřejněný obrázek ukazuje srovnání klasického předplatného YouTube Premium s YouTube Premium Lite. Odstranění reklam je doprovázeno hvězdičkou odkazující na malý text „s Premium Lite můžete vidět reklamy procházení hudebního obsahu a krátkých videí, nebo při procházení“.

Google se veze na vlně zdražování a zvyšuje ceny předplatného YouTube Premium. Nejvíce to pocítí uživatelé rodinných tarifů Přečtěte si také:

Google se veze na vlně zdražování a zvyšuje ceny předplatného YouTube Premium. Nejvíce to pocítí uživatelé rodinných tarifů

YouTube s levnějším předplatným (za cenu 7 eur) přišel už v roce 2021, avšak pouze v omezeném počtu ve vybraných Evropských zemích. Provozní podmínky ale v té době nebyly příznivé, což společnost donutilo předplatné Premium Lite v minulém roce zaříznout. Nyní to YouTube zkouší znovu s aktualizovanou cenou a podmínkami.

KL24

Pokud se Googlu testování levnějšího předplatného osvědčí, lze v budoucnu očekávat příchod YouTube Premium Lite i do dalších zemí.

Zdroj: Reddit, Engadget