Hlavní navigace

Grafy v testu CPU opět vylepšeny: zámek

27. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nemalá skupinka z vás si u interaktivních grafů poprvé zavedených v testu 40 procesorů stěžovala, že změna základu (procesoru, který se stane těmi 100 % a od něhož se odvíjí další relativní hodnoty) při pouhém najetí myší jim hlavně v případě, kdy se graf nevejde na monitor, nevyhovuje.

Lukáš Prvý vašim přáním opět vyšel vstříc a upravil skripty a CSS tak, abyste nyní mohli procesor zvolený jako 100 % zamknout. I po odskrolování grafu níže, tak stále vidíte relativní hodnoty vztaženy k vámi vybranému procesoru. Navíc se Lukášovi podažilo zachovat současnou dynamiku, kdy majitelé zobrazovadel s vyšším rozlišením jednoduše mění základ (100% hodnotu) najetím myší.

Nová funkce se aktivuje pomocí současného stisku klávesy CTRL a levého tlačítka myši nad procesorem (či jeho pruhem v grafu), který chcete uzamknout jako základ. Aktivace pomocí pouhého pravého tlačítka myši nebyla možná vinou prohlížeče Opera a jeho základnímu nastavení (pravé tlačítko je ve skriptech neaktivní). Následuje pouze ilustrační obrázek (neklikací):

Toto už je jeden z grafů z celého testu, abyste mohli rovnou vyzkoušet funkčnost:

Ti z vás, kdo ještě test 40 procesorů neprošli anebo jej neprošli právě kvůli tomu, že jim nevyhovovala absence zámku základní hodnoty, nechť neváhají a využijí odkazu níže:

 

CS24

Test 40 procesorů v interaktivních grafech

Žebříček 40 procesorů ve zhruba 50 sledovaných měřeních dostal konečně to, co z něj snad udělá pro čtenáře velmi komfortní záležitost: interaktivní grafy, které každému čtenáři umožní řadit CPU podle výkonu, ceny, vzestupně, sestupně a velmi pohodlně sledovat svůj vyvolený procesor a relativně jej porovnat s ostatními.
73 komentářů           Číst dál

Z dalších přání jsme zavrhli zobrazovat rozdíly mezi procesory (zda je to -30 % či +50 % snad není třeba explicitně vyjadřovat) a celkově už bychom rádi označili tuto verzi interaktivních grafů za finální. Proto apelujeme na čtenáře v diskuzi, aby hlásili jen případné skutečné chyby (ve formě popis chyby, prohlížeč, OS).

Připomínám celý návod k použití grafů:

Jak číst a používat nové interaktivní grafy

  1. v základním nastavení jsou grafy automaticky seřazeny dle naměřené hodnoty (vzestupně, či sestupně pak podle toho, je-li zrovna vyšší = lepší či naopak)
  2. budete-li chtít řazení změni, využijte přepínačů pod grafem; můžete pruhy řadit
    • sestupně
    • vzestupně
    • dle ceny
    • dle naměřené hodnoty (fps, body, sekundy, ...)
  3. po najetí myší na některou z položek (třeba procesor AMD Phenom II X4 955) se z této stane 100 % (základ) a ostatní procesory se spočítají podle něj. Všechny absolutní hodnoty se změní na relativní. Zpět se změní, až kurzor myši opustí oblast s názvy položek (v tomto případě procesorů), inspirováno webem ComputerBase
  4. budete-li chtít nějakou položku (procesor) v grafech sledovat, můžete si její pruh libovolně obarvit. Stačí klepnout levým tlačítkem myši na barevném pruhu a vybrat si z palety. Máte-li povoleny cookies, mělo by vám nastavení vydržet i pro další grafy v dalších kapitolách.
  5. cenu můžete zobrazit kdykoliv v každém grafu: stačí u vybraného procesoru najet kurzorem myši nad pruh s hodnotou (měření) a chvíli počkat. Objeví se jako plovoucí nápověda.
  6. neklikejte do grafů jen tak bezmyšlenkovitě (nebo klikejte, pak použijte F5 pro refresh a přidávejte nám ve statistice zobrazených stránek)
  7. před prvním použitím grafů si pro jistotu vyprázdněte cache prohlížeče (zřejmě bude stačit refresh/reload)

Autor článku