Hlavní navigace

GT300 již v Q1 2009?

16. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Notně očekáváná GTX 295 se ani nestačí ohřát ve skříních majetných hráčů, neb už v prvním kvartále nadcházejícího roku 2009 by měla společnost Nvidia přijít s novou generací karet, nesoucí jádro GT300. O této generaci karet víme bohužel zatím žalostně málo, a to pouze výrobní proces, který by měl být 55nm, se kterým Nvidia přijde s kartami GeForce GTX 265 / 285 / 295 (a na kterých si jej náležitě prozkouší).

GeForce logo

Je otázkou, jestli je uvedení ryze high-endového jádra, jakým GT300 bezesporu je (o mainstreamových derivátech se zatím neví zhola nic), chytrým marketingovým tahem v době, kdy nastává ekonomická krize a společnosti očekávají rekordně nízké zisky v době žní, a to čtvrtém kvartálu roku 2008. Lidé zkrátka nechtějí utrácet peníze, raději je šetří, protože budoucnost je nejistá. Vzhledem k dlouhodobým horším prodejům high-endových grafických karet by bylo logičtější přijít s výrobně levným manistreamovým řešením a rozumnou marží, ale kdo ví. Snad Nvidia ví, co dělá.

Bude jistě zajímavé, s čím Nvidia příjde. Snad to nebude již tolikrát viděná G80 v různých provedeních, chtělo by to trochu inovace do již poměrně staré (vyčerpané?) architektury. Uvedení v prvním kvartálu roku 2009 však nevidím reálně, uvěřitelnější je podzim 2009.

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku