Hlavní navigace

GTA: San Andreas nastupuje do telefonů s WP měsíc po Androidu a iOS

29. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letos uplyne bude deset let od vydání jedné z nejprodávanějších a nejoblíbenějších her všech dob. Série Grand Theft Auto v roce 2004 završila trilogii titulů, které si byly velmi podobné. Šedivé Liberty City vystřídalo růžové Vice City. Poslední San Andreas jelo opět na stejném enginu, ale nabídlo ještě větší herní plochu a možnosti, co v otevřeném světě dělat, rozšířilo na maximum. Až GTA IV trend nafukování obrátilo a zkusilo jít jinou cestou. Hned v dalším pokračování ale fanoušci dostali, co žádali.

San Andreas pro Windows Phone

San Andreas se loni vrátilo v GTA V. Jenže mobily nenabízejí stejný výkon co poslední hardware v konzolích. Proč tedy nezrecyklovat starou hru na nových zařízeních? Ačkoli nejsem velkým příznivcem tohoto trendu a připadá mi, že podobný titul z plnohodnotných herních konzolí se na malé obrazovky vůbec nehodí, především kvůli omezeným možnostem ovládání, úspěšnost konverzí nejspíš mluví jinak. Pro iOS a Android dříve vyšlo GTA III a GTA: Vice City.

San Andreas bylo nedávno zkonvertováno také. Loni v prosinci se do objevování krás sandboxu pustili majitelé zařízení s iOS a Androidem. Teď titul přichází i na Windows Phone. Opět se těšte na remasterovanou grafiku, která ovšem na dnešní poměry prostě nenadchne. Autoři vylepšili postavy nebo nasvícení. Dotykové obrazovce museli přizpůsobit ovládání. GTA: San Andreas si pořídíte za 6,99 dolaru ve Windows Phone Store.

Ale pozor, do telefonu se vám stáhne zhruba 2,5 GB dat. Co byste ostatně od tak rozsáhlého herního prostředí čekali. Vydavatel navíc oficiálně podporuje Lumie 1520, 1320, 822, 820 a 810 a HTC 8XT. Zdá se podivné, že když hru pustíte na Lumii 820, tak by ji nezvládl třeba model 920. Nebo podobně HTC 8X. Uživatelé už také potvrzují, že si hru zahrajete na smartphonech Samsung ATIV S, HTC 8X nebo Lumii 920.

Pokud váš model nepatří k oficiálně podporovaným zařízením, rozhodně před nákupem vyhledejte další informace a zkušenosti uživatelů, abyste nekoupili zajíce v pytli. Ideální by pro tyto případy bylo demo, které ale Rockstar z nějakého podivného důvodu neposkytuje. Zdá se, že jste v pohodě, pokud máte 1 GB operační paměti. Jak kdosi v diskuzi na WMPoweruser vtipně podotkl, se hrou si poradila PS2, která byla vybavena pouhými 32 MB paměti.

MMF24

San Andreas pro Windows Phone

via CNET News