Hlavní navigace

Hack umožní stále aktualizovat i Windows XP SP2

11. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme vás informovali o uvolnění aktualizace na chybu v Průzkumníku Windows, kde k napadení počítače stačilo pouhé zobrazení ikony zástupce. Problém se týkal všech operačních systémů Windows počínaje Windows XP. Protože však pro Windows XP SP2, který stále část uživatelů používá, již vypršela podpora, záplatu na tento systém nelze nainstalovat.

Jak upozornil jeden z čtenářů v diskuzi, existuje způsob, jak systém donutit k tomu, aby se tvářil jako Windows XP Service Pack 3. Trik spočívající v úpravě registrů úspěšně vyzkoušel se zmíněnou aktualizací bezpečnostní expert Sean Sullivan, dříve tento trik použili i hráči hry GTA IV, která se rovněž na Windows XP SP2 odmítala instalovat.

Pro aplikaci triku otevřete editor registru (regedit.exe) a najděte klíč CSDVersion HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Windows. Změňte jeho hodnotu z 200 na 300 a restartujte počítač. Po restartu by již zmíněná aktualizace (a nejspíše některé další) měla jít nainstalovat, ačkoli se mohou objevit nečekané problémy, neboť nebyla tato aktualizace na tomto systému otestována. Překvapivě však lze tuto konkrétní aktualizaci nainstalovat bez triků, a to použitím verze pro Windows XP Embedded.

Zdroj: F-Secure Blog