Hlavní navigace

Hacker umí na Chrome OS rozjet libovolnou aplikaci pro Android, ale…

18. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před týdnem Google oficiálně uvedl první čtyři aplikace z Androidu, které nově běží i v systému Chrome OS. Bude jich přibývat, ale rozhodně nečekejte převod celého obsahu Play Storu. Pokud se vám nechce čekat a rádi riskujete, můžete vyzkoušet návod od Vladikoffa. Ten našel způsob, jak na chromebooku rozjet libovolnou aplikaci, k níž máte instalační soubor APK.

Do Chrome OS musíte nejdříve nainstalovat Vine, který s sebou přinese Android Runtime. Vine uložený v kontejneru chromeos-apk bude zároveň nahrazen ručně vloženou aplikací něco.apk. Soubory musíte nejdříve připravit na jiném operačním systému (Linux, OS X nebo Windows). Přesný postup najdete zde na GitHubu.

 

My jsme to nezkoušeli a vám to také nedoporučujeme. Vladikoff nicméně dokázal, že spousta aplikací bude muset projít několika úpravami, než budou na Chrome OS stoprocentně fungovat. Sám ověřil, že Flipboard, Twitter, Pandora nebo IMDB bez problémů fungují. Rozjel dokonce i velmi žádaný Skype. XMAP, WhatsApp, Microsoft Remote Desktop ale padají. Navíc může být spuštěna jen jedna aplikace současně.