Hlavní navigace

Hackování Wi-Fi sítí grafikou

15. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dalším možným využitím výpočtů grafických karet je hackování bezdrátových sítí. Programátoři Elcomsoftu přidali do svého nástroje Wireless Security Auditor 1.0 podporu GPGPU obou hlavních rivalů ATI i Nvidia. Dešifrování WPA nebo WPA2-PSK hesel využijí především administrátoři sítí kvůli ověření síly hesla, jiné využití už je zřejmě za hranicí legálnosti.

Jak ukazuje graf, škálování výkonu je lineární, proto platí: čím více paralelních jednotek se zapojí, tím je provedení rychlejší. A je jedno, jestli se jedná o jádra procesoru, nebo stream jednotky na grafické kartě. Podporované karty jsou Radeony od série HD 3000 až nahoru a GeForce 8 plus novější.

Nejvýkonnější běžně dostupnou kartu je ATI Radeon HD 4870 X2 a její pozice zůstane neohrožena i příchodem GeForce GTX 295. Nárůst výkonu oproti čtyřjádru Intel C2Q Q6600 je skoro 30tinásobný.

Elcomsoft Wireless Security Auditor 1.0 (zkráceně EWSA) si za poskytované služby nechá řádně zaplatit, původní cena byla €1199, dnes slevili na polovičních €599,5. K dispozici je však i zkušební trial verze. Společnost nabízí i další bezpečnostní a recovery produkty, známý je především Password Recovery.

Zdroj: TC Magazine, Elcomsoft

Autor článku