Hlavní navigace

Hackujeme Google: jak se zbavit černé lišty už teď

1. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera Google oficiálně potvrdil, že černá lišta zmizí, zůstane pouze jednotný tlustý pruh napříč všemi weby. Někteří už možná při přihlášení na stránkách Googlu novou podobu vidí, ti ostatní musí ještě pár dnů počkat, než bude změna provedena globálně.

Nebo můžou vyzkoušet trik, jak na nový vzhled přejít už dnes. Má to svá omezení, zatím funguje pouze anglická verze, navíc jen u vyhledávače, nikoliv ostatních služeb. Alespoň si můžete otestovat, jaká vylepšení vás čekají v budoucnu.

Hack se podobá tomu s YouTube. V prohlížeči musíte otevřít vývojářskou konzoli (Chrome Ctrl+Shift+J; Firefox Ctrl+Shift+K) a vložit do ní tento řetězec (a potvrdit Enterem).

document.cookie="PREF=ID=03fd476a699d6487:U=88e8716486ff1e5d:FF=0:LD=en:CR=2:TM=1322688084:LM=1322688085:S=McEsyvcXKMiVfGds; path=/; domain=.google.com";window.location.reload();

Google Bar Google Bar

Změna ihned naskočí na webu google.com, případně google.cz (pokud v řetězci upravíte doménu .com na .cz). Bohužel se mi ani po několika pseudopokusech nepodařilo cookies přesvědčit, aby se změna projevila i v české verzi vyhledávače. Holt si musíme ještě počkat na oficiální spuštění.

CS24

Mnozí z vás určitě nebudou z Google baru k uvytržení. Pokud jste byli zvyklí pomocí černé lišty přecházet mezi vyhledávačem, Gmailem, Greaderem, Docs a jinými službami, čeká vás teď zdržování, neboť musíte počkat, než vyskočí rozbalovací menu. Záložky v prohlížeči to každopádně jistí.

Zdroj: Google Operating System