Hlavní navigace

„Hamburgerový“ počítač chystá i HP. Rozšiřující moduly se skládají na sebe [IFA]

Sdílet

 Autor: Redakce

HP v Berlíně představil nový počítač Elite Slice. Bývalý největší výrobce PC na světě se evidentně inspiroval u Aceru, který loni představil koncept Revo (viz naše recenze). Ten sestával z malé čtvercové počítačové základny, na níž se skládaly další moduly, čímž jste získali další komponenty, konektory nebo jinou výbavu.

Hovořit ve světě desktopů o modularitě, je trochu legrační. Ty pravé desktopy totiž modulární jsou, komponenty u nich můžete vyměňovat dle libosti. Ne každý to zvládne. Revo bylo tak jednoduché, že připojení nových součástek by zvládla i napůl slepá babička. U HP je to podobné.

HP Elite Slice
HP Elite Slice 

Elite Slice je ale přece jen vyšší liga. Zatímco Acer vsadil na laciný základ v podobě procesoru Intel Braswell s atomovými jádry, HP do počítače integruje i čtyřijádrový Core i7-6700T. Základem je ovšem dvoujádro Core i3-6100T, 4 GB RAM (uvnitř dva sloty pro až 32 GB) a SSD úložiště o kapacitě 128 GB (2,5" SATA, rozšířit lze i dvěma M.2).

" width="640" frameborder="0" height="360">

Do počítače o rozměrech 165 × 165 × 35 mm se vešel i 2W reproduktor, Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth. Na těle najdeme 3,5mm jack, dvojici USB 3.1, dvojici USB-C (USB 3.1), DisplayPort, HDMI a RJ-45 pro Gigabit Ethernet. Zajímavé je, že jeden z USB-C slouží pro napájení, teoreticky by jej tak mohl nabíjet například připojený monitor.

HP Elite Slice
HP Elite Slice

Základní verze počítače s Windows 10 bude stát 699 dolarů. Audio modul s 360° reproduktorem od Bang & Olufsen a s mikrofonem schopným potlačit šum bude za 109 dolarů. Modul s rozšiřujícím úložištěm bude za 99 dolarů (kapacitu neznáme). Příští rok ještě přijde modul pro bezdrátové nabíjení mobilů a tabletů. Všechny moduly jsou postaveny na rozhraní USB 3.1, ale fyzické konektory jsou pochopitelně odlišné, aby na sebe jednotlivé dílky lehce dosedaly.

WT100

 

Zdroj: HP