Hlavní navigace

Herní časopisy v PDF zdarma

27. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není tajemstvím, že mezi čtenáři ExtraHardware.cz je hodně hráčů počítačových her. Svědčí o tom nejen čtenost testů grafik, ale třeba i tato anketa. Následující odpočinková novinka pro některé z vás nebude ničím novým, jiným snad zpříjemní cesty vlakem/autobusem, kdy sice máte notebook, ale nikoli internet.

Již více než rok využívám bezplatných služeb Gamerzines – PDF verzí herních časopisů, které jsou na stejnojmenné stránce ke stažení. Herní časopisy už rozhodně nečtu s takovým nadšením jako v dobách prvních čísel Score (začátek Excaliburu jsem prošvihl), ale už kvůli své práci alespoň nějaký ten základní přehled o aktuálních gamesách mít musím.

Čas na pročítání (i v Česku díky veliké konkurenci kvalitních) herních webů prostě nemám a počítám, že podobné to může být u kdekoho z vás. Gamerzines ale kombinují výhody tištěného a online magazínu, jedinou nevýhodou oproti papíru je nemožnost čtení bez počítače. Naproti tomu dostanete pěkně hutný a ucelený přehled o nejnovějších hrách a na rozdíl od webu, kde je potřeba spíš natahovat, aby toho bylo na každý den dost, se nemusíte prodírat balastem. Mně osobně třeba sedí i pravidelný radar připravovaných top her, alespoň vím, kdy mě čeká nutné inovace metodiky testů grafik.

Jako každé bezplatné periodikum i Gamerzines časopisy mají nemalý podíl reklamy. Jenže většina reklam obsahuje i trailery (které se tedy nahrají jen v online stavu), takže nejsou nutně nezajímavé. Stejně tak recenze obsahují interaktivní prvky jako kvízy anebo slideshow, PDF formátu je využíváno opravdu dobře.

CS24

Začít můžete už dnes stažením aktuálního 19. čísla verze zaměřené na PC (PCGzine) anebo výběrem časopisu zaměřeného třeba na Xbox, PS3, handheldy či MMORPG. Samozřejmě přes hlavní stránku Gamerzines.

Autor článku