Hlavní navigace

Hledají se tapety pro Ubuntu 14.10

13. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Koncem října má světlo světa spatřit druhé letošní vydání Ubuntu – Utopic Unicorn. Čas tedy kvapí a i když na FTP serverech zatím naleznete jen první alpha verzi, oficiální blog Canonicalu právě vyhlásil tradiční soutěž o nejlepší wallpapery. V případě svobodných operačních systémů není tato metoda vůbec ojedinělá a vývojáři Ubuntu ji používají vždy.

Smyslem celého počinu je získat skutečně kvalitní tapety, a to s vynaložením minimálních či téměř nulových prostředků. V případě open source je to samozřejmě jedna z největších výhod. Do soutěže se může zapojit kdokoliv a zájem je jak o fotografie, tak ostatní digitální (či zdigitalizovaná) grafická díla. Od každého autora se pak očekávají maximálně dva obrázky.


MMF24

 

V rámci sbírky pro aktuální Ubuntu 14.04 LTS se sešlo na čtyři sta kvalitních snímků, z nichž se ve finální distribuci objevilo kolem deseti. Příspěvky pro říjnové Ubuntu lze zasílat cca do 29. 8. prostřednictvím skupiny na Flickeru. Další parametry shrnuje designový blog. Jestli je pro vás důležité také to, co případní výherci získají, odpověď je prostá – prestiž a dobrý pocit z toho, že svým dílem přispěli uživatelské komunitě.

Ubuntu 14.10 – Utopic Unicorn
Ubuntu 14.10 – Utopic Unicorn