Hlavní navigace

HP Envy Rove: povedený hybrid mezi tabletem a All-in-one

5. 6. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

HP představuje mobilní počítač All-in-one s názvem Envy Rove. Jde o 20" počítač s rozlišením 1600 × 900 px a panelem typu IPS, ve kterém bije procesor Intel Core (Haswell). Bližší hardwarová specifikace není známe, stejně jako konektorová výbava. Dá se ale očekávat USB 3.0 a určitě i nějaké jiné. Vzhledem k určení však není vhodné, aby měl připojené nějaké kabely.

Envy Rove nepotřebuje pracovní stůl, tam jej budete odkládat hlavně kvůli dobíjení – má totiž vestavěný akumulátor, na který by měl vydržet přes tři hodiny. Výklopná hydraulická noha drží počítač na stole a jednoduchým pohybem jde měnit náklon až do úplného položení. Zpětné postavení se provádní stiskem "tlačítka" na boku. Nejlépe to ilustruje následující video.

" frameborder="0" height="390" width="640">

Vícedotykový displej umožňuje ve hrách interakci několika uživatelů současně. Hry pro více hráčů, jako jsou Monopoly od Electronic Arts, JigsWar Puzzle či Musical Instruments od Fingertapps nebo nsquared makewords, se hrají mnohem lépe, když je počítač umístěn vodorovně.

Rove váží po přepočtu z liber asi 5,44 kg, takže by neměl být problém jej udržet třeba i na klíně. Podobným směrem se vydal i Asus s Transformer AiO, který má oddělávací displej, na něm však v tomto módu běží Android. Envy Rove bude v prodeji na konci července za cenu od 25 999 Kč.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.