Hlavní navigace

HP Pavilion 15 Gaming Edition: notebook pro méně náročné hráče (recenze)

20. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Zajímavý notebook z dílny HP nabídne levný herní hardware v osobitém těle. Jak si povede v našem širokém testu?

HP Pavilion 15 Gaming Edition
HP Pavilion 15 Gaming Edition

Design a zpracování

Vzhledem herní Pavilion rozhodně zaujme. V základu jde o klasický plastový Pavilion jako každý jiný. Víko je tvořeno černým jakoby tvrdě pogumovaným plastem, jak to známe i z ProBooků, základna je tmavě šedá. Navíc je ale i pokrytá zeleným síťovým zbarvením, což se zeleným podsvícením klávesnice dělá pěkný a originální dojem.

Notebook se směrem dopředu ztenčuje, jakoby šlo o obtloustlý ultrabook. Celkově je šasi tvarově i provedením stejné jako u spousty notebooků HP řad Pavilion a ProBook. Plasty jsou pevné a základna se tak příliš neprohýbá. Při větším namáhání je ale slyšet jemné praskání, zvednout notebook za roh bych potom určitě nedoporučoval. Poklepání na základnu slyšitelně roztřese klávesy a komponenty uvnitř. Slícování sice drží, není ovšem zcela precizní, tenkou mezerou mezi opěrkami pro zápěstí a spodním-bočním dílem notebooku je vidět dovnitř.

HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition 

Víko se prohýbá poměrně dost, do obrazu se pak snadno přenáší duchy z podsvícení, ne ale klasické duchy vzniklé tlakem na oblast v LCD. Notebook otevřete pouze na 120 °, což není zrovna slavné. Klouby svou pozici drží spolehlivě.

S kvalitou provedení je to takové „fifty-fifty“. I přes řadu nedostatků a výtek nemohu popřít, že je notebook lehký, kompletně matný a vnější plasty drží dobře.

 

Specifikace

HP Pavilion 15-ak002nc Gaming Edition
displej 15,6" Full HD (1920 × 1080 px), matný IPS, 141 ppi
procesor Intel Core i5-6300HQ na 2,3–3,2 GHz, Skylake, 4/4 jader, TDP 45 W
grafický čip Nvidia GeForce GTX 950M 4 GB DDR3
Intel HD Graphics 530 (integrovaná)
RAM 8GB DDR3L 1600MHz
úložiště 128GB SSD, 1TB pevný disk
optická mechanika DVD-RW
akumulátor 48 Wh
rozměry a hmotnost 384,5 × 265,1 × 28,8 mm, 2,32 kg
OS Windows 10 64-bit
Rozhraní
sítě Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
USB 2× USB 3.0, 1× USB 2.0
čtečka pam. karet SD
výstupy na monitory HDMI
další webkamera, 1× 3,5mm jack, RJ-45
Cena a záruka

Graf ceny produktu HP Pavilion Gaming 15-ak002 P3Z98EA poskytuje server Heureka.cz
zahájení prodeje listopad 2015
záruka 2 roky
zapůjčil Neopublic/HP ČR
cena 25 990 Kč vč. DPH

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Na levé straně notebooku najdete zdířku napájecího adaptéru se svou vlastní kontrolkou, síťový konektor RJ-45, po jednom portu USB 2.0 a USB 3.0 a pod nimi čtečku SD karet. Následuje DVD mechanika.

Na pravé straně máte kontrolky stavu PC a aktivity úložiště. Dále tu je 3,5mm jack pro sluchátka a mikrofon, další port USB 3.0, HDMI, výdech chlazení a otvor pro zámek Kensington.

HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition

Co do bezdrátové konektivity podporuje notebook Wi-Fi 802.11ac v podání síťovky Intel Dual-Band Wireless-AC 3165 a Bluetooth 4.0. Drátová síťovka je od Realteku, samozřejmě Ethernet 1 Gb/s.

Klávesnice

Klávesnice má jednostupňové (tedy neregulovatelné) zelené podsvícení. To podsvěcuje klávesy nejen skrz, ale i jejich boky. Jinak ale světlo příliš neuniká, kde nemá.

HP Pavilion 15 Gaming Edition
HP Pavilion 15 Gaming Edition

Klávesy mají poměrně měkký stisk a krátký zdvih. Psaní bylo příjemné, ale poněkud hlučné při psaní s rukama nad klávesnicí. Podložka totiž mírně pruží a otřesy jsou slyšitelné.

Rozložení je opět pro HP typické. Klávesnice je decentně rozdělená na hlavní a numerický blok, kdy jsou obě sekce jakoby zakulaceny. Kurzorové klávesy zabírají tři místa – střední je půlená. Klávesy pro pohyb v dokumentech jsou přítomny v primární funkci. Řada kláves F1-12 je ve své primární funkci nahrazena funkčními zkratkami – což lze v BIOSu přehodit na klasické nastavení.

HP Pavilion 15 Gaming Edition
HP Pavilion 15 Gaming Edition

Touchpad

Clickpad mi příliš nesedl – dotyková plocha byla jemně matná, prsty se na ní ale občas zadrhly. Hlavně jsem nebyl spokojen se stiskem, který je velmi hlasitý. S přesností jsem problémy neměl, a clickpad šel stisknout ve zhruba 80 % plochy. Samozřejmě je multidotykový a jsou podporována gesta.

 

Displej

Osazen je 15,6" IPS panel s rozlišením Full HD, tedy 1920 × 1080 px. Displej má matný povrch.

Barevný projev mírně pokulhával, gamut byl jakoby ořezaný a výsledkem byly méně živé a výrazné barvy. Kontrast a zejména pozorovací úhly ale excelovaly, jako u IPS obvykle. Je dobře, že je přítomna tato matrice, ale zřejmě jde o levnější panel.

Podsvícení není příliš silné, což ale vzhledem k matnému povrchu tolik nevadí.

HP Pavilion 15 Gaming Edition

Svítivost: 6–180 cd/m2 (120 cd/m2 v 75 %)

Kontrast: 1:470

Měřili jsme kolorimetrickou sondou Datacolor Spyder 3 Express.

Hardware, výkon

Hardware

Procesorem je tu Intel Core i5-6300HQ, čtyřjádro Skylake na 2,3–3,2 GHz. CPU nepodporuje Hyper-Threading, jde tak o fyzické i virtuální čtyřjádro.

HP Pavilion 15 Gaming Edition

Grafickou kartou je Nvidia GeForce GTX 950M s 4 GB pamětí DDR3. Jádro GM107 zde má 640 aktivních shaderů. Jádro pracuje na 993–1124 MHz, paměti připojené na 128bitové sběrnici na 1800 MHz efektivně.

HP Pavilion 15 Gaming Edition

V procesoru je integrovaná grafika Intel HD Graphics 530 s 24 prováděcími jednotkami (=EU, =shadery). 

Operační paměti tu je 8 GB pamětí DDR3L na 1600 MHz v jednokanálovém zapojení.

Úložištěm je 128GB SSD, konkrétně Samsung CM871 zapojený přes SATA 6 Gb/s. Dále je tu 1TB pevný disk s rychlostí 5400 ot./min od WD.

HP Pavilion 15 Gaming EditionHP Pavilion 15 Gaming Edition 

Výkon

Výkon jsme důkladně rozebrali v široké řadě testů, tady si k němu povíme něco slovně.

Procesor je za svou cenu fajn nabídka, pokud se tedy zajímáte o hry. V těch totiž vypnutý Hyper-Threading nezpůsobí prakticky žádný výkonový propad. Pokud přemýšlíte nad renderingem apod., zvažte Core i7 řady HQ.

Grafika je dost slabá. Sám jsem byl ze špatného výkonu překvapen – jádro je dost silné, téměř stejně výkonné jako u GTX 960M. Obecně i samotná GeForce GTX 950M je slušná grafika, pokud tedy má paměti GDDR5. Verze v Pavilionu má paměti DDR3 na pouhých 1,8 GHz, což herní výkon tvrdě limituje.

SSD bylo spíše pomalejší, zejména co se zápisu týče. V porovnání s pevným diskem je samozřejmě stále výkon někde úplně jinde, v porovnání s jinými SSD se ale jedná o podprůměr.

 

Testy CPU: video a hudba

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

x264 FHD benchmark v1.0.1 64-bit

FHD benchmark také používá bezplatný x264, počítá už s 64bitovými systémy a má příjemnější rozhraní. Benchmark si můžete v připraveném vlákně v našem diskuzním fóru.

 

x265 HD benchmark 0.1.4 po úpravě (x265 build 1.8.93)

V benchmarku jsme vyměnili sestavení x265.exe za aktuální verzi 1.8.93. V tomto nastavení hodláme benchmark ponechat i pro příští testy.

Převod WAV do MP3: LameEnc 3.99

Dva rozměrné stereo WAV (jeden 201MB, 16-bit/44 kHz, druhý 327MB 24-bit/96 kHz (L. v. Beethoven, Sonate 32 z 2L) jsou převáděny do formátu MP3. Použita je poslední stabilní verze LameEnc, VBR a kvalita extreme. LameEnc využívá instrukční sady MMX, SSE a SSE2.

Testy CPU: fotografie a rendering

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Zoner Photo Studio 15 64-bit

V populárním editoru fotografií, Zoner Photo Studiu ve verzi 15, jsem dávkou upravoval padesát 8Mpx fotografií s kompresí JPEG 99. Použil jsem čtyři filtry:

  • Upravit barvy (automatický kontrast)
  • Automaticky vylepšit
  • Odstranit šum
  • Pokročilá změna rozlišení (1024 × 768 px)

Automatické zálohování obrázků jsem vypnul.

Zoner Photo Studio 18 64-bit (integrovaný benchmark)

V aktuální verzi ZPS používáme vestavěný benchmark.

 

Cinebench R15 64-bit

Testy CPU: šifrování a komprese

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

TrueCrypt 7.1a

Testy pochází z integrovaného benchmarku (Tools, Benchmark), velikost bufferu nastavena na 500 MB. Výsledek je průměr šifrování a dešifrování, započítáváme průměrnou rychlost všech osmi dílčích testů.

 

WinRAR 4.20 64-bit

Používám zabudovaný benchmark (ALT + B) se zapnutou volbou multithreading.

Testy úložiště

AS SSD Benchmark měří jednak sekvenční i náhodné rychlosti, dále hodnotí úložiště i bodově. Používáme jej pouze pro SSD. Má také subtest Copy benchmark, který se zaměřuje na kopírování vzorku souborů – tento test používáme vždy.

HP Pavilion 15 Gaming Edition

HP Pavilion 15 Gaming Edition

CrystalDiskMark měří výkon úložiště. Zaznamenává jak sekvenční rychlost, tak náhodné čtení různě velkých bloků.

HP Pavilion 15 Gaming Edition 

 

HP Pavilion 15 Gaming Edition

HD Tune měří sekvenční rychlost a přístupovou dobu.

PCMark 7, PCMark 8

PCMark 7 je celkem spolehlivý ukazatel praktické rychlosti celého počítače. Do výsledku hodně zasahuje rychlost úložiště – stejně jako v reálném použití.

PCMark 8 je nový nástroj, který nám Futuremark dal k dispozici ještě před jeho uvedením na trh. Funguje trochu jinak – najdete v něm několik sad testů zaměřených na různé využití PC. Sady si můžete i nastavovat podle vlastních představ.

Vždy pouštíme akcelerovanou verzi benchmarku.

 

Test Storage bych bral s rezervou – benchmark v něm zřejmě zohledňuje, zda má notebook samostatné SSD. Například modely s SSHD drtivě prohrávají proti hybridním zapojením, která jsou na úrovni velikých SSD – realita je ovšem poněkud jiná.

3DMark 11

3DMark 11

Ještě před nedávnem nejnovějším testem grafiky od Futuremarku byl 3DMark 11. Ten už používá DirectX 11 (Shader Model 5.0) a žádnou fyziku pouze pro jednu značku. Nyní Futuremark vydal nový 3DMark (bez číselného označení verze) a my začínáme sbírat výsledky z něj.

Opět používám referenční nastavení a profil Performance (skóre je ve tvaru Pxxxx), 1280 × 720 px.

 

Opět samozřejmě přikládám i graf s výsledky skóre grafického výkonu.

3DMark (2013)

Nejnovějším benchmarkem od Futuremarku je 3DMark, tentokrát bez označení verze. Jeho velkou novinkou je přítomnost hned čtyř sad testů, z nichž výsledky té nejnižší jsou srovnatelné i s výsledky 3DMarku pro Android a iOS. Ačkoli výsledky vypadají značně divoce a zatím máme k dispozici jen značně omezený počet výsledků, pro informaci sem dávám grafy. Jakmile bude možné sehnat k testu i nějaký top-model konkurence, začnu ze skóre vyvozovat závěry, zatím ale 3DMark v průměrných výsledcích započítán není.

Nvidia GeForce GTX 780M

Testuji vždy s referenčním nastavením, pokud používám benchmark Fire Strike, tak s připojeným displejem alespoň s rozlišením Full HD.

3DMark: Ice Storm

Prvním testem je velmi nenáročný Ice Storm. Krásně plynule jej umí vykreslit i mobilní telefony. Výsledky bohužel nejsou příliš přesně vypovídající.

3DMark: Cloud Gate

Cloud Gate je poněkud náročnější a už vázán na platformu x86 a Windows. S výsledky je to stejné jako u Ice Stormu – staré technologie brání reálnému promítnutí výkonu.

3DMark: Sky Diver

Sky Diver je nová část 3DMarku, která vstupuje mezi Fire Strike a Cloud Gate.

3DMark: Fire Strike

Pekelně náročná část Fire Strike je pravým nástupcem 3DMarku 11. Spouštíme ji v referenčním nastavení a tedy v rozlišení 1920 × 1080 px.

 

Hry: Aliens vs. Predator, Batman: Arkham Origins

Aliens vs. Predator

Pro testy používáme benchmark, který je na internetu k dispozici ke stažení zdarma. Běží v režimu DirectX 11 a jde o test, který není ani zdaleka limitovaný procesorem a dobře v něm škálují i řešení postavená na multi-GPU. Průběh testu na videu (YouTube EHW).

Pro snadnější testování existuje utilita AvP benchmark tool, tu stačí nastavit takto a spustit test:

Batman: Arkham Origins


Trochu kontroverzní titul používající knihovny Nvidia GameWorks je jediným zástupcem už notně obaleného a v neuvěřitelném množství her použitého Unreal 3 engine. Grafické karty srovnáváme bez HW PhysX.

 

 

Hry: Battlefield 3, Bioshock Infinite

Battlefield 3

Oblíbený Battlefield 3 (DirectX 11) se testuje docela obtížně, FPS jsem měřil Frapsem a testovací běh provedl ručně. Stejně jako Adam Vágner na ExtraHardware jsem měřil první misi (nepočítám tutorial v metru). Benchmark zapínám při prvním slovu v transportéru, po vystoupení počkám, až se objeví za vojáky nápis Follow a jdu rovně po ulici až k vojákovi šacujícímu civilistu. U něj se otočím o 90 ° doprava, jdu k briefingu s poručíkem, obejdu stůl s mapou, zadívám se zpět na ulici, ze které jsem přišel a počkám, než briefing skončí, potom benchmark vypínám. To vše trvá téměř přesně 119-120 s.

Nastavení jako vždy - Ultra, rozlišení 1920 × 1080 px, 4× MSAA.

Bioshock Infinite

Stejně jako další nové hry z AMD Game Evolved (či přímo Never Settle) i BioShock Infinite obsahuje docela hezký zabudovaný benchmark, který odzkouší několik lokací. Nastavení Ultra (DX11) zajistí využití všech moderních ve hře využitých technologií kromě DDOF (Diffusion Depth Of Field). Výsledkem v grafu jsou průměrná fps napříč všemi lokacemi (průměr průměrných fps). Testujeme s detaily nastavenými na maximum.

 

     

Hry: Crysis 2, Crysis 3

Crysis 2

CryEngine 3 s DirectX 11 je občas kritizován za přehnanou teselaci, jde ale o relativně populární a náročnou hru, která očividně nijak moc nediskriminuje ani jednu značku, alespoň, co se grafiky týče. Používal jsem Adrenaline Benchmark.

Jako vždy, testoval jsem v 1920 × 1080 px, 4× MSAA a maximálních detailech (Ultra a jednotlivě nastavená maxima), testovací sekvenci Central Park a průměr ze dvou průchodů.

 

Crysis 3

V Crysis 3 používám FRAPS a měřím sekvenci na začátku hry (kromě tutorialu). Benchmark zapínám, když začínám běžet za Psychem a vypínám, jakmile vyběhneme po schodech nahoru do první místnosti. Měřím tři průchody a zaznamenávám průměr.

Rozlišení 1920 × 1080 px, rozlišení textur i specifikace systému velmi vysoké. Antialiasing SMAA střední.

Hry: Metro: Last Light, Sleeping Dogs

Metro: Last Light

Metro testuji pomocí vestavěného benchmarku, který je velmi náročný (přinejmenším je náročnější než několik úvodních hodin hry pro jednoho hráče). Průběh testu (i s proužky pro FCAT) si můžete prohlédnout na videu v našem kanálu na YT.

 

 

Sleeping Dogs (+ hi-res texture pack)

Také Sleeping Dogs nemohli být oproštěni od zabudovaného benchmarku. Textury ve vysokém rozlišení si můžete na Steamu do hry stáhnout jako DLC a s ním dává hra už zabrat nejedné dnešní grafice.

    

 

Hry: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, Tomb Raider

Stalker: Call of Pripyat


Ke třetímu dílu Stalkera naštěstí existuje volně šiřitelný benchmark, v něm používáme k testům pouze čtvrtou, nejnáročnější část (nastavení se slunečními paprsky – SunShafts). Vše je nastaveno na naprosté maximum (DX11 funkce jako teselace nebo CHS), MSAA pak na stupeň 4×.

Tomb Raider (2013)

S loňským Tomb Raiderem jste se mohli setkat už ve dvou testech podrobných měření s nástrojem FCAT (viz např. FCAT a testy (ne)plynulosti: když se nehraje jen na průměry), takže jste s teselovanou Larou jistě obeznámeni. 

    

 

Výdrž, provozní vlastnosti, software

Výdrž, hluk a zahřívání

Procesory Skylake jsou úspornější než jejich předchůdci. Pokroků se dočkala nejen řada U, ale hlavně čipy HQ, které mají konečně kompletní sadu sleep-states. Klidová spotřeba mobilních čtyřjader šla tak o hodně dolů. Navzdory malému akumulátoru tak notebook se čtyřjádrem v klidu vydrží přes 5 h. 

  • Web (Cnews.cz v Chrome, obnovování každých 20 s, Wi-Fi, jas LCD ~120 cd/m2): 5:05 h

V klidu byl notebook průměrně hlasitý. Ventilátor se stále točil a jeho hluboký strojový hluk byl mírně slyšet, přesto šlo ale o lehký vánek, vedle kterého se dá i spát. V zátěži byla situace horší, zejména v poměru k výkonu. Zátěž procesoru byla snesitelná, grafika si ale řekla o větší sousto hluku, a to v testech výkonem kvůli pamětem DDR3 neoslnila.

HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition

Zahřívá se zejména spodní část notebooku a oblast za klávesnicí. Výrazně nepotěší výdech na pravé straně, kde budete pravděpodobně mít ruku s myší.

 Spotřeba na wattmetru na napájecím adaptéru, vždy 120 cd/m2 a Vysoký výkon:

  • klid: 10 W (40–50 °C na CPU i GPU)
  • Prime95: 46 W (60 °C na CPU)
  • Prime95+Furmark: 74 W (70° C na CPU i GPU)
  • Crysis 2: 61 W

Zvuk

Reproduktory značky Bang&Olufsen mě silně nepotěšily. Jejich projev by byl spíše horší průměr i na kancelářský notebook. Zvuk byl silně plochý a zašumělý nepříjemnými výškami. Basy zcela chybí, což je ale normální. Hlasitost je průměrná. Zvukový projev notebooku je navzdory značce špatný.

 

Software

Systémem na testovaném PC byly Windows 10 64-bit.

Průměr, závěr, plusy a mínusy

Průměrný výkon

Na závěr ještě dva dost zavádějící grafy průměrného výkonu procesoru a průměrného herního výkonu.

Verdikt

HP Pavilion 15 Gaming Edition je krásný notebook s přinejmenším zajímavým hardwarem. Problém byste ale asi podle specifikací neuhodli.

Čtyřjádrové Core i5 je slušný procesor, na hry zejména. SSD bylo spíše pomalejší, celkově ale jednoznačně preferujeme pomalé SSD a velký disk před pouze velkým diskem. Grafika ovšem páruje solidní GPU s pomalými pamětmi DDR3 na úzké sběrnici a důsledkem je dost chabý výkon – taková GeForce GTX 960M bude v průměru o více než 50 % výkonnější. Právě proto musím doporučit obecně raději herní notebook s GTX 960M, případně s GTX 950M ve verzi s pamětí GDDR5.

HP Pavilion 15 Gaming Edition
HP Pavilion 15 Gaming Edition

Zpracování přístroje je rozporuplné – obecně pevné plasty nedobře lícují a lupe to v nich. Displej otevřete jen na 120 °. Je tu málo portů. Co do tichosti chlazení, neoslní vás Pavilion, reproduktory jsou pak vyloženě špatné.

Stylový notebook za velmi férovou cenu s hardwarem, na kterém se dá hrát – to všechno Pavilion 15 Gaming Edition rozhodně je. Pokukujete-li po 15,6"  herním notebooku, doporučím ale raději přidat dva–tři tisíce a zvolit třeba Acer Aspire V15 Nitro nebo Lenovo IdeaPad Y50.

Plusy / mínusy
  herní hardware za super cenu
  pěkný originální design
  příjemná výdrž
  lehký notebook s pevnými stěnami
  podsvícená klávesnice
  reálně pomalá grafika
  horší lícování dílů
  špatné reproduktory
  pouze tři USB
  (slabší SSD)
  (méně výrazné barvy na displeji)
Cena 25 990 Kč vč. DPH
Hodnocení: 70 %

 

Specifikace

HP Pavilion 15-ak002nc Gaming Edition
displej 15,6" Full HD (1920 × 1080 px), matný IPS, 141 ppi
procesor Intel Core i5-6300HQ na 2,3–3,2 GHz, Skylake, 4/4 jader, TDP 45 W
grafický čip Nvidia GeForce GTX 950M 4 GB DDR3
Intel HD Graphics 530 (integrovaná)
RAM 8GB DDR3L 1600MHz
úložiště 128GB SSD, 1TB pevný disk
optická mechanika DVD-RW
akumulátor 48 Wh
rozměry a hmotnost 384,5 × 265,1 × 28,8 mm, 2,32 kg
OS Windows 10 64-bit
Rozhraní
sítě Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
USB 2× USB 3.0, 1× USB 2.0
čtečka pam. karet SD
výstupy na monitory HDMI
další webkamera, 1× 3,5mm jack, RJ-45
Cena a záruka

Graf ceny produktu HP Pavilion Gaming 15-ak002 P3Z98EA poskytuje server Heureka.cz
zahájení prodeje listopad 2015
záruka 2 roky
zapůjčil Neopublic/HP ČR
cena 25 990 Kč vč. DPH

Galerie fotografií, screenshoty

HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition

KL24

 

HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition HP Pavilion 15 Gaming Edition

Byl pro vás článek přínosný?