Hlavní navigace

HP žaluje Hurda, Oracle proto ruší dosavadní partnerství

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera světem proletěla zpráva, že bývalý šéf HP – Mark Hurd – usedne na prezidentském místě v konkurenčním Oraclu. Společnost Hewlett-Packard ale nenašla pochopení a tomuto kroku chce zabránit. Třeba tím, že Hurda zažaluje.

HP doslova tvrdí: „V nové pozici bude Hurd v situaci, kdy nebude moci splňovat povinnosti pro Oracle, aniž by přitom neodhaloval obchodní tajemství HP a předával tajné informace dalším.“

Oracle už stačil reagovat, CEO Larry Ellison označil žalobu jako mstu proti celé firmě i Hurdovi. Přitom Oracle dlouho považoval HP za významného partnera, ale tímto útokem poškodil vztah, zákazníky, akcionáře i zaměstnance a nadále je nereálné, aby mohly obě firmy spolupracovat v IT byznysu.

Já jen dodám, že i když jsem žalobu neviděl, může vůbec projít, když ještě Hurd nic neudělal? HP měl určitě s Hurdem nějakou dohodu, co si po zlatém padáku může dovolit. To je možná důvod žaloby. I když se v budoucnu do popisované situace opravdu dostane, těžko může být trestán za něco, co ještě neprovedl.

Zdroj: Reuters, Oracle