Hlavní navigace

HTC chystá brutální tablet s 5 GB RAM a Tegrou K1 s 64bitovým procesorem

3. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud bychom se o nový připravovaný tablet od HTC s kódovým označením Volantis měli zajímat, bude to díky nanejvýš zajímavým parametrům. Předesílám, že se mohou ještě změnit, prozatím se ale počítá s osazením SoC od Nvidie. Tegra K1 je unikátní díky 64bitovému dvoujádrovému procesoru Denver. Dvě jádra neohromí, takt 2,5 GHz ano.

Navíc se jedná o první 64bitový procesor pro Android. S tím souvisí schopnost adresovat až 8 GB operační paměti. Tolik sice hned na začátku tablety mít nebudou, jmenovitě HTC Volantis však v tuto chvíli má úctyhodných 5 GB. Zatímco s Tegrou K1 se už počítá napevno, množství operační paměti se ještě může změnit.

 

8.9″ tablet bude mít pravděpodobně obrazovku s rozlišením 2560 × 1600 bodů. Navzdory tomu je jasné, že zařízení bude excelovat především vnitřnostmi. S tím souvisí poslední střípek – data budeme ukládat na 64GB úložiště. Věci jako 8Mpx fotoaparát s full HD záznamem nebo kvalitní reproduktory Boomsound nás u tabletu takové kategorie nezarazí.

Předchozí uniklé snímky Volantis byly podle Evleaks falešné. Podle dosavadních informací se s tímto přístrojem počítá jako s ukázkových zařízením s Androidem L. Spekuluje se o tom, že by dokonce na trh mohlo dorazit pod záštitou Google jako Nexus 9. Nebo půjde o tablet řady Android Silver, jenž nebude zatížen bloatwarem. Nechme se překvapit.

CS24

HTC Volantis uniklý tajemný snímek
HTC Volantis na tajemném snímku

Zdroj: Evleaks