Hlavní navigace

HTC One je podle iFixit nejhůře opravitelným telefonem, doma jej ani neotevřete

29. 3. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Nejvyšší letošní model s Androidem od HTC je vybavený krásným hliníkovým tělem, kterým se odlišil od konkurenčního Samsungu Galaxy S4, který je stále plastový. Většina těla je vyrobená z jednoho kusu materiálu, což pevnosti ještě přidá. Problém však nastane, pokud se něco pokazí – typicky praskne displej. I když mezi běžnými uživateli není moc kutilů, kteří by telefony opravovali svépomocí, určitě se najdou tací, kteří si výměnu displeje např. na iPhonu vyzkoušeli. A zatoužili by i po opravě HTC One. Do tradiční rozborky se pustili na webu iFixit, kde situaci okolo možných domácích oprav vyjasnili.

HTC One (zdroj: iFixit.com)
HTC One (zdroj: iFixit.com)

Bohužel průběh rozmontování telefonů, jejž začalo jako operace, nakonec skončilo jako pitva. Jihokorejská chlouba totiž dosáhla na skóre 1/10, což znamená prakticky nemožnou opravu. Ještě žádný smartphone nedostal na iFixit tak špatnou známku. Problémem je především nemožnost otevřít zadní hliníkový kryt bez poškození stroje. A například pro výměnu prasklého displeje je třeba odmontovat i zadní panel. Situaci neulehčuje ani množství měděného stínění, které je použito pro ochranu větší části základní desky smartphonu.

Rozhodně doporučuji projít si kompletní pitvu HTC One a nechat si zajít chuť na případné domácí pokusy o kříšení telefonu.

zdroj: iFixit.com