Hlavní navigace

HTC One X dostal aktualizaci: Jelly Bean až příště, ale stojí za to!

12. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost HTC uvolnila v pátek aktualizaci operačního systému v telefonu HTC One X na verzi 4.0.4 (včetně HTC Sense verze 4.1). Jedná se o minoritní aktualizaci, která nabídne několik málo nových funkcí, umožní vývojářům spustit nabídku menu stiskem hardwarového tlačítka „Spuštěné aplikace“, zjednodušuje práci s otevřenými záložkami internetového prohlížeče a vylepšuje možnosti fotoaparátu o funkci vyvážení bílé barvy a plynulého automatického ostření. Vedle celkového zvýšení stability by měla být vylepšena práce s operační pamětí.

Od vývojáře EA dostanete zdarma hru Dead Space

Mezi další novinky patří aktualizace zvukové technologie Beats Audio a pro fanoušky největší sociální sítě funkce „Single Sign-On for Facebook“, pomocí které se uživatel může k Facebooku přihlásit pouze jednou po celou dobu užívání telefonu napříč systémem nebo jednotlivými aplikacemi. Toto poslední vylepšení nemohu ověřit, účet na Facebooku nemám, nicméně po provedení aktualizace se mi zatím telefon "nekousnul".

Ice Cream Sandwich 4.0.4 Vylepšení pravého tlačítka

Perfektním vylepšením je možnost předělat pravé tlačítko z funkce nedávné aplikace na starší menu. K nedávným aplikacím se poté dostanete třeba podržením tlačítka, které začne fungovat jako tlačítko menu. Ve všech dosud neoptimalizovaných aplikacích díky tomu zmizí onen černý proužek.

 

CS24

Aktualizace má 150 MB a HTC ji nabízí přes OTA (Over The Air) postupně všem uživatelům. Pokud mezi nimi zatím nejste, buďte trpěliví. Není to zase taková must-have aktualizace, navíc když Jelly Bean 4.1 již spokojeně sídlí na telefonu jiné značky. Osobně bych ještě rád viděl opravenou "vlastnost" nefunkčního blesku fotoaparátu při zapnutém Wi-Fi Tetheringu.

zdroj: HTC

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.