Hlavní navigace

HTC začíná uzamykat ROM svých telefonů s OS Android

28. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská společnost začíná boj s „hackery“, kteří pro jejich telefony vyvíjí neoficiální ROM. Ty pak často zničí celé zařízení a „poškozený“ zákazník si pak stěžuje právě u HTC.

Žádný z výrobců určitě nemá rád, když se pro jeho telefony vytvářejí neoficiální ROM. Proto jsou už někteří, například Samsung a Motorola, proslulí omezováním úpravy ROM. Vedení v tchajwanské společnosti zřejmě došla trpělivost a vydá ve stopách konkurence.

HTC bylo vždy považováno jako přátelská společnost pro vytváření neoficiálních ROM. Například na fóru XDA-Developers jich najdete stovky. Počínaje modelem HTC Thunderbolt by se ale mělo vše změnit a žádný obsah, který by zásadně narušil operační systém, bez speciálního podpisového klíče (takové razítko pro ověření legitimního původu) nebude fungovat.

HTC tento krok ospravedlňuje tím, že to dělá především v zájmu mobilních operátorů. Především ale kvůli nim a jejich často vůbec neaktualizovaným brandovaným verzím systému se neoficiální ROM vytvářejí. Momentálně už je jen otázkou času, zda bude toto omezení někým prolomeno.

zdroj: PhoneArena