Hlavní navigace

Huawei na Windows Phone prodělávalo, takže další telefony zatím neplánuje

26. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli Windows Phone v posledních měsících mnoho výrobců na svou stranu získal, tak teď naopak přichází o jednoho ze stávajících. Huawei, který se v tomto roce stal třetím největším výrobcem smartphonů na světě, pro deník The Wall Street Journal potvrdil, že výroba telefonů s mobilními dlaždicemi ovoce nepřináší.

A protože nevydělává velké peníze, rozhodl se čínský producent spotřební elektroniky další plány na vydání zařízení s Windows Phone pozastavit na dobu neurčitou. Řekl to Richard Yu, vedoucí skupiny zaměřené na spotřebitele. Potvrdil, že by Huawei mělo rádo alternativu k Androidu. Když ale jiné telefony vyrábět nebude, těžko nějaká alternativa vznikne.

 

Huawei žádnou velkou snahu o výrobu nebo prosazení dlaždicových zařízení nevyvinul. Na trh uvedl zatím pouze dva levné telefony. Dle mého názoru spíše čeká. Pakliže systém uspěje, pak se teprve zkusí přiživit. Buď jak buď, Huawei podle slov Richard Yu dva roky ztrácelo peníze. Proto projekt končí. Firma si navíc chválí spolupráci s Googlem.

MMF24

Yu dále potvrdil, že se nebude pouštět ani do Tizenu. Necítí v něm potenciál na úspěch. Podotýká, že i Windows Phone se velmi těžko prosazuje, natož úplně neznámý a začínající Tizen. O tomto tématu jsme shodou okolností hovořili s kolegou Lukášem Václavíkem v posledním díle podcastu Cnews FM.

via WMPoweruser