Hlavní navigace

Huawei: „Na Windows Phonu nikdo nikdy nevydělal. Věnovat se budeme jen Androidu“

5. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Joe Kelly, který šéfuje tiskovému oddělení čínské společnosti Huawei, byl v rozhovoru pro list Seattle Times překvapivě otevřený. Svou firmu brání od nařčení, že prý sleduje data, která tečou přes její mobilní sítě.

Huawei je spolu s Ericssonem, Alcatelem a Nokií hlavním dodavatelem síťové infrastruktury a služeb pro operátory a jako takový čelí velké kritice především z USA, která se bojí možného napojení Huawei na čínskou vládu.

Huawei Ascend W1

V současnosti dělá infrastruktura asi tři čtvrtiny příjmů společnosti. Zbylou čtvrtinou je prodej telefonů. Huawei se podle IDC pohyboval v první pětce největších dodavatelů smartphonů, ale letos jej už vystrnadily jiné čínské společnosti jako Lenovo nebo Xiaomi. Huawei za nimi ale příliš nezaostává.

 

Kelly také potvrdil, že Huawei už nepočítá s Windows Phonem. Firma zatím uvedla dva lowendové smartphony s tímto systémem a nejspíš zůstanou jediné. „Na Windows Phonu jsme nevydělali žádné peníze. Nikdo na Windows Phonu nevydělává,“ řekl Kelly.

Tip: Huawei o smartphonech s dlaždicemi pochybuje kvůli ceně a uzavřenosti

MMF24

Vzhledem k pomalé adopci systému na jeho slovech něco bude. Kromě Nokie nebyl žádný velký výrobce, který by se platformě WP více věnoval. Všichni upřednostnili Android. A jak víme, Nokia v posledních letech na výrobě telefonů pouze prodělávala.

Zdroj: Seattle Times