Hlavní navigace

Huawei zřejmě chystá P50 Pro s Harmony OS i pro Evropu. Premiéru přesouvá do Vídně

14. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Huawei
Huawei je nadále bez Googlu a i na něj dopadá nedostatek čipů. I přes tyto těžkosti chystá na říjen představení nových smartphonů, nejpravděpodobněji novou vlajkovou loď P50 Pro. A jako místo zvolil netradičně Vídeň.

V posledních letech se konaly velkolepé launche v Londýně či Paříži, kdy na jaře Huawei ukázal nový smartphone řady P a na podzim nový Mate. Mate tentokrát zcela chybí a v říjnu bychom měli spatřit Huawei P50 Pro.

Vídeň je pro Huawei důležitým městem. Právě zde na Kärntner Strasse 27 otevřel v roce 2019 první značkovou prodejnu mimo Čínu.

Huawei P50 launch Huawei P50 launch

Parametry P50 Pro jsou již známé, v Číně došlo k jeho odhalení na konci července. Jde o dva modely: P50 a P50 Pro, které si jsou velmi podobné. Liší se jen o pár milimetrů rozměrů a samozřejmě také výkonem či schopnostmi fotoaparátu. Oba mají OLED displej s 90, respektive 120 Hz a operační systém Harmony OS 2.0. Místo microSD potom paměťovou kartu NM Card. Podobně jako u Samsungu modely pro některé trhy pohání Kirin, jiné Snapdragon 888.

WT100

Uvidíme, jak se Huawei podaří udržet na evropských trzích bez Androidu. Přestože nyní klade větší důraz na chytré hodinky či sluchátka, evidentně se stále snaží. A třeba podle DxOMark má čínská verze P5) Pro výborný fotoaparát.

zdroj: GSMarena

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.