Hlavní navigace

i-Frame: český fotorámeček pro náročné (Full HD, IPS, SAMBA, masivní dřevo)

30. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Kobe je pro většinu z vás známá jako dodavatel nejkvalitnějších NASů značky Synology. Nyní přichází s produktem vlastní výroby, který vyvíjeli dva roky: internetový fotoobraz i-Frame.

i-Frame je 23" IPS displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů s antireflexním sklem v dřevěném rámu s paspartou. Rozdíl mezi normálním fotorámečkem a i-Framem je asi jako mezi fotkou a obrazem od Picasa.

Pověsíte si jej na zeď a připojíte přes Wi-Fi na internet. Standardně zobrazuje fotografii nebo obrázek , ale umí i video či HTML stránku (i HTML5). Kromě zdrojů z internetu může být zdrojem lokální síť SAMBA, UPnP, USB flashka nebo microSD karta, z internetových zdrojů podporuje Flickr. Není třeba i-Frame ručně zapínat, o to se postará automatický start ze vzdáleného zdroje dat (zřejmě probouzecí paket).

IPS v masivním dřevě

Velikost rámu činí 70 × 50 cm při tlouštce 3 cm v masivním dřevěném rámu. Umístění u krbu s pravidelně se střídajícími fotografiemi z dovolené pro něj bude to pravé místo.

i-Frame podporuje formáty JPG, BMP, PNG, GIF a TIFF s hudbou v MP3 na pozadí. Přehrávané video může být až 1080p, dokonce Matroška (MKV) a s podporou nativního videoformátu iPhone a Androidu (MOV a MP4).

MMF24

 

Tento mercedes mezi fotorámečky (i když bych jej do této kategorie vůbec nezařazoval) jsem měl možnost vidět již před pár měsíci naživo ještě ve stádiu prototypu. Zřejmě hlavní nevýhodou bude cena – verze s dřevěným rámem přijde na 10 990 Kč. Zvědaví jsme také na spotřebu.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.