Hlavní navigace

IBM a Apple mají dohodu. Společně chtějí firmám prodávat iPhony a iPady

16. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Pár desítek let nazpět byly společnosti IBM a Apple největšími rivaly v bitvě osobních počítačů, teď bývalí soupeři podepsali velkou dohodu. Společně chtějí nabízet mobilní služby a produkty ve firemní sféře. Za IBM stojí enterprise služby a zkušenosti v analýze velkých dat, Apple má na trhu úspěšné produkty, které už velké firmy dávno používají.

CEO Applu Tim Cook a CEO IBM Ginni Rometty
CEO Applu Tim Cook a CEO IBM Ginni Rometty

Zařízení se systémem iOS už používá 98 % firem žebříčku Fortune 500 a 92 % z žebříčku Global 500. A to přesto, že Apple se dosud na firmy nijak nesoustřeďoval a větší funkce pro podniky chystá teprve pro iOS 8. Ve spolupráci s IBM ale nabídne ještě více.

 

IBM bude podnikům přímo prodávat tablety i telefony Applu, které vybaví vlastními službami pro správu zařízení, zabezpečení a analýzu. Firmy budou moci využít také nepřetržitou podporu Apple Care. IBM také hovoří o vývoji více než stovky aplikací pro využití ve firmách z oblastí maloprodeje, zdravotnictví, bankovnictví, cestovního ruchu, telekomunikací nebo pojišťovnictví. 

„Big Blue“ se chce opřít o 5000 vlastních expertů přes mobilní služby, 6000 bezpečnostních výzkumníků, 40 000 datových analytiků a dalších chytrých hlav. Celkově se prý do programu MobileFirst zapojí na 100 000 lidí. První hmatatelné výsledky máme očekávat na podzim.

Zdroj: Apple